Nokia Lumia 635 Windows Phone är en Crazy Good Deal

Nokia har nyligen släppt det Lumia 635 Windows Phone som levereras med Windows Phone 8.1 förinstallerat samt Nokias senaste firmwareversion Lumia Cyan. Jag fick min för en vecka sedan och trodde att jag skulle dela mina tankar och första intryck på $ 99 smartphone.

Jag kommer bara ut och säga det. Jag älskar dessa Nokia-förbetalda Windows-telefoner ... de är lätt överkomliga, och medan de anses vara "inträdesnivå", ger dessa telefoner mycket pengar för pengarna. Förra året delade jag mina tankar om Nokia Lumia 520 som en Zune på steroider, och nu uppgraderades jag till Lumia 635 som har en kraftfullare processor, större skärm och ja det har 4G LTE-anslutning i USA.

Nokia Lumia 635

Lumia 635 är Nokias uppdateringsmodell till förra årets ingångsnivå Lumia 520 på AT & T eller Lumia 521 på T-mobile.

Här är en titt på telefonens specifikationer och jag tar på dem:

  • 4, 5 tums ClearBlack Corning® Gorilla® Glass 3, IPS LCD-skärm 480 × 854 upplösning 221 ppi (inte avancerad på något sätt, men det är en klar och skarp skärm och större som alltid är bra)
  • 8 GB internt minne med utökat lagringsutrymme upp till 128 GB med ett SD-kort, samt 7 GB OneDrive-molnlagring (flyttning av appar och spel från telefonen till SD-kort är enkelt med funktionen Storage Sense)
  • En smal 512 MB RAM (jag vet att de vill hålla priset lågt, men 1 GB skulle vara välkommen, men OS är zippy och apps går bra)
  • 5, 0 MP-kamera med 720p HD-video och autofokus och 4x zoom. (En standardkamera för en budgettelefon, du behöver bra belysning för att få en halv anständig bild)
  • 1, 2 GHz MSM8x26 Quad core Processor (En fin uppgradering från Lumia 520s dual-core 1 GHz snapdragon)

De skarpa saknade funktionerna från den här telefonen är en framåtvänd kamera, en kvalitet bakre kamera, en stjärnskärm och tillräckligt med lokalt lagringsutrymme. Men du kan inte klaga för mycket om det eftersom det bara är $ 99 av kontrakt.

Nedan är en bild av båda telefonerna bredvid varandra, Lumia 520 är till vänster och 635 till höger. Du kan se 635 är större (uppenbarligen), navigeringstangenterna: back, search och Windows-knapparna är nu på skärmen - inte hårdvaruknapparna som 520. En annan skillnad är att Lumia 520 hade en dedikerad fysisk kamera-knapp som låter dig ta upp kameran enkelt och ta ett skott.

Knappknappen för fysisk hårdvarukamera finns inte längre på Nokia Lumia 635. Det är uppenbarligen att vissa användare inte är nöjda med det, men personligen kommer jag inte att sakna det eftersom jag sällan tar bilder med min telefon och knappen tycktes komma in i min alldeles för.

Om du redan äger en Lumia 520, är ​​det en kaka att sätta upp 635. Allt du behöver göra är att överföra ditt befintliga SIM- och SD-kort till den nya telefonen och logga in med ditt Microsoft-konto.

Nokia Lumia 635 har mycket mer zip än den 520 som du kan förvänta dig sedan 635 har en quad-core processor och Windows Phone 8.1 förinstallerad. Du måste ladda ner och installera den senaste Windows Phone 8.1-uppdateringen 1 men. Och det är enkelt om du är en del av programmet Preview for Developers. Jag rekommenderar alla Windows Phone-entusiaster att registrera sig för det programmet också. Det är gratis och låter dig få de senaste telefonuppdateringarna långt innan operatörerna rullar ut dem.

För mer om programmet, läs min artikel om hur du anmäler dig till Windows Phone Preview for Developers-programmet.

Förbetald Smartphone

Nokia Lumia 635 är bara $ 99 på AT & T utan ett kontrakt - bara hundra dollar och du äger det!

Jag har alltid varit en förbetald telefonanvändare eftersom jag tycker att kontrakt är en komplett rip off. Den förutbetalda AT & T-planen har jag bara kostar $ 35 / månad. Visst, jag får inte mycket data för det, men jag får obegränsade texter och samtal. Dessutom använder jag det på Wi-Fi 85% av tiden ändå, så det fungerar i min situation. Men alla är annorlunda och AT & T har andra planer som kan rymma alla - samma sak gäller för T-Mobile.

Om du inte har övervägt att gå förutbetalt innan, kolla in vår artikel om hur mycket pengar du kan spara förutbetalda. Nedan är ett diagram från den artikeln som ger dig en uppfattning om de besparingar du kan förvänta dig.

Om du redan har en avancerad Android eller iPhone och är nyfiken på Windows Phone, behöver en extra telefon, en mediaspelare på steroider eller helt enkelt på en budget, kan jag inte tänka mig en anledning att inte hämta en. Och vem vet, du kanske gillar Windows Phone OS nog att din nästa avancerade telefon kommer att bli en Nokia 1520 eller nyligen annonserade HTC One (M8) för Windows.

Vad är dina tankar om Lumia 635 eller Windows Phone i allmänhet? Låt dina tankar höras och lämna en kommentar nedan.