Så här skyddar du lösenordsskydd på den nya Apple TV

Apple släppte nyligen sin nya Apple TV (4: e generationen) som kör de nya tvOS. En av de nya funktionerna är en appbutik. Du vill dock förmodligen inte att dina barn kör upp din kreditkortsregning genom att köpa spel, video eller köp i app. För att förhindra att det händer måste du ange ett lösenord.

Skapa lösenord för att skydda nya Apple TV-inköp

För att se till att det inte finns några obehöriga köp kan du skapa ditt lösenord genom att gå till Inställningar> Allmänt> Begränsningar . Begränsningsalternativen är avstängda som standard så välj det för att aktivera dem.

På nästa skärm skriver du in en fyrsiffrig lösenord två gånger för att verifiera den.

När du har skapat ditt lösenord kommer du tillbaka till skärmmenyn Begränsningar, och alla alternativ kommer att låsa upp under Föräldrakontroll. Bläddra igenom och ange köpbegränsningar.

Du kan också ställa in typen av tillåtet innehåll baserat på filmvärdessystemet och musik med rena eller tydliga texter.

Nu varje gång tittaren försöker köpa appar eller hyr filmer eller tv, krävs det lösenord du skapade.

Den nya Apple TV-enheten är fortfarande ett pågående arbete och känner sig inte riktigt helt ur lådan. Naturligtvis kommer det oundvikligen att förbättras över tiden, och vi börjar redan se det med fler appar som kommer i butiken och nya uppdateringar till lådan. För mer om det läser: Mina första intryck av den nya Apple TV (4: e generationen).

Om du nyligen köpt en eller är ny på Apple TV, läs vår artikel: Tips för att komma igång med den nya Apple TV.