Microsoft drar Windows 10 november uppdatering från MCT (uppdaterad)

Vi rapporterade tidigare att Microsoft tyst dragit Windows 10 november Update, version 1511 Build 10586. Efter ytterligare utredning och uttalanden från Microsoft har vi bättre förståelse för situationen. Microsoft rullar fortfarande ut den senaste uppdateringen via en förskjuten utrullning via Windows Update.

Det är dock inte längre tillgängligt via Media Creation Tool (MCT) som Microsoft uppmanade användarna att använda om du inte ville vänta på att den ska visas via Windows Update. Vi täckte hur du använder MCT för att uppdatera manuellt.

Men det sista uttalandet vi har sett från Microsoft är att novemberuppdateringen inte har dras från Windows Update, bara från MCT. Fortsätt läsa för att se hur sakerna spelade ut.

Enligt en rapport från en Microsoft MVP, Greg Carmack på forumet Microsoft Community, har den nyligen släppta uppdateringen till Windows 10, som heter dubbletten November Update, dras från Windows 10 ISO-webbplatsen. Försök att ladda ner Windows 10 från Media Creation Tool-webbplatsen hämtar byggnaden i juli 10240 istället. Sedan dess släppt i början av november har användarna kunnat ladda ner en uppdaterad ISO-märkt build 10586 som innehåller uppdateringar och korrigeringar sedan den första publiceringen under sommaren.

Idag svarar på en rapport här att Media Creation Tool nu har en rad till sidan Nedladdningar "Dessa nedladdningar kan inte användas för att uppdatera Windows 10-datorer till novemberuppdateringen (Version 1511)" Jag frågade via MVP Communications Channel och lärde mig bara att Fall Update v.1511 har tydligen tagits ner och ersatt med original Release Version

Enligt posten som finns här kan det vara en glitch som nyligen upptäckts och resulterade i omedelbar borttagning:

Detta kan ha att göra med en stor glitch som jag förhöjde till Windows 10 Team Måndag rapporterade även här att på rena installationer läste media inbyggda Windows 8-nycklar för att bara aktivera den inbäddade versionen, även på datorer som också hade en digital rättighet till Pro-versionen . Eftersom versionsmenyn dolt var det ingen möjlighet att installera Professional utan en lösning som MS senare lade upp i veckan här: Hur uppgraderas 1511 från Home till Pro? - Microsoft Community

Det är också värt att notera att ZDNets Ed Bott fick följande uttalande från Microsoft:

November-uppdateringen var ursprungligen tillgänglig via MCT-verktyget, men vi har bestämt att framtida installationer ska vara via Windows Update. Människor kan fortfarande ladda ner Windows 10 med hjälp av MCT-verktyget om de vill. November-uppdateringen kommer att levereras via Windows Update.

Uppdatering: 11/21/2015: Förutom ovanstående uttalande fick WinBeta också ett uttalande från Microsoft som förklarar att uppdateringen försvunnit:

November-uppdateringen var ursprungligen tillgänglig via MCT (Media Creation Tool), men företaget bestämde att framtida installationer ska vara via Windows Update. Människor kan fortfarande ladda ner Windows 10 [Build 10240] med hjälp av MCT-verktyget om de vill. November-uppdateringen kommer att levereras via Windows Update.

Microsoft har inte dragit Windows 10 november 10 uppdateringen. Företaget rullar ut novemberuppdateringen över tiden - om du inte ser den i Windows Update så kommer du snart se den.

Om du inte har uppdaterat än, det verkar som om du behöver installera Build 10240 ISO med hjälp av Media Creation Tool och uppdatera sedan via Windows Update.

Ändå är vi inte säkra på varför Microsoft fattade beslutet att dra uppdateringen från MCT.

Du kan följa tråden här för ytterligare uppdateringar. Vi kommer också att ge några uppdateringar till den här historien när vi får mer information.

Om du har påverkats av detta eller har ytterligare information, lämna en kommentar nedan. Eller gå med andra Windows 10-entusiaster i våra Windows 10-forum.

Om novemberuppdateringen

Förutom att tillhandahålla uppdateringar och korrigeringar, förminskar novemberuppdateringen några av de grova kanterna till den ursprungliga allmänheten som släpptes i slutet av juli. En av de välkomna förbättringarna är överensstämmelsekontrollen när du kvalificerar dig för Windows 10-uppgraderingen. Tidigare behövde Windows 7, Windows 8.0 och Windows 8.1-användare ha någon av de versionerna Windows installerade och aktiverade för att kvalificera sig för erbjudandet om gratis uppgradering. För användare som behöver utföra en ren installation av Windows 10 från början, var det en tvåstegs process att först validera maskinen genom uppgraderingsrutinen, se till att Windows 10 Upgrade var aktiverad och fortsätt sedan för att utföra en återställning. Med den senaste novemberuppdateringen (1511) behöver användarna inte längre gå igenom den här processen.

Uppdateringen innehåller förbättringar av den inbyggda digitalassistenten Cortana, som nu kan skriva en anteckning i Cortana Notebook. Cortana kommer att känna igen telefonnummer, e-postadresser. Du kan också lägga till påminnelser och hålla reda på händelser och filmbokningar. Du kan också boka och följa en Uber taxi. Den nya Edge-webbläsaren som lyckas med den 20-åriga Internet Explorer, som fortfarande ingår i Windows 10, lägger till till slut lovade funktioner som förhandsgranskning av favoriter, favoriter och läslistor. Microsoft har också gjort betydande förbättringar för företagsanvändare som har lagt till begärda funktioner som gör att Windows 10-datorer lättare kan distribueras och hanteras i företagsmiljöer.