USA spenderade $ 1,3 trillion förra året på Mobile Tech

I CES: s huvudnyckel den här veckan nämnde Qualcomms vd Dr. Paul E. Jacobs att förra året köpte kunderna 1, 3 biljoner dollar av mobilenheter. Det är 1, 3 triljoner med en T, och endast mobila enheter.

Så vad betyder det?

När folk börjar prata om trillioner dollar börjar mitt sinne att dimma över. Trillion är ett svårt koncept för att jag ska bryta mitt huvud runt. Om någon sa att en stack på 1, 3 biljoner en-dollarräkningar skulle nå till månen skulle jag tro det. Och om någon berättade för mig att en stack på 1, 3 miljarder dollar skulle komma till Mars, skulle jag acceptera det också. Båda är lika bortom min räckvidd.

Så låt oss försöka jämföra de pengar vi övertygade på mobila godsaker till något mer bekant. Vad sägs om hur mycket pengar som USA är skyldigt i Kina? Det är något som många politiker och medborgare gillar att rant om. Och du kan se den nedanför i ett cirkeldiagram med den del av Kinas hand i den amerikanska fickan som avbildas, naturligtvis, i rött.

Med en statsskuld på cirka 15 biljoner dollar kommer vår nationella besatthet med mobilelektronik till cirka 8, 5 procent av skulden. Om du gör pajeskiva lika med 8, 5 procent och placera i det första cirkeldiagrammet får du något så här:

Jämför nu det med det belopp vi är skyldiga Kina. Typ av dvärgar idén om den kinesiska bondebutiken boogeyman, inte det. Varför finns det ännu tillräckligt kvar för att betala av Brasilien och Luxemburg.

Faktum är att när vi tänker på kan vi betala av hela utlandsskulden om patriotiska amerikaner skulle ta vad de annars skulle spendera på mobil-

Glöm det…. Jag vet inte vad jag tänkte.