Gör typing av specialtecken lätt över alla tangentbord

Om du har en Android- eller iOS-enhet, är du förmodligen redan bekant med ett tangentbord som låter dig trycka på en tangent för att välja specialtecken. Tyvärr kan inte samma funktion hittas på en dator som standard. Det är där Holdkey kommer in, ett gratis program för Windows som möjliggör samma tangentbordssignaler som du hittar på en modern mobilenhet.

Holdkey fungerar genom att känna igen när du skriver in en lång tryckning på ditt fysiska tangentbord. Om du till exempel håller ner "u" -tangenten visas en lista med 10 extra tecken som liknar den traditionella engelska "u". Överlagringstangenten visas som en blå horisontell ruta över det nuvarande öppna fönstret du skriver in. En gång duktat finns det två sätt att mata in nyckeln. Det första är att bara klicka på tecknet du vill använda. Den andra är att trycka på motsvarande nummer på det fysiska tangentbordet.

Holdkey har ett eget appalternativ gränssnitt. Detta innehåller påminnelser om vissa genvägar och ett marginellt antal inställningar som kan anpassas.

Övergripande Holdkey är en enkel app som inte tillåter mycket anpassning, men det erbjuder en hel del funktionalitet utan att dra på systemets prestanda eller en kostnad för din plånbok. Om du tycker att du själv skriver ofta på flera språk, är Holdkey ett försök att värda.