Google 411 stängs av

För Google var tjänsten 1-800-GOOG-411 det första språnget i att utveckla och förbättra röstigenkänningstekniken. Genom användning av röstdata kunde samlad Google utveckla många av de rösttjänster du hittar för närvarande på Android. Personligen försökte jag aldrig GOOG-411, men jag kan ge det ett tag innan de permanent stänger av tjänsten den 12 november 2010 .

Den Google 411-röstigenkänningsdrivna tjänsten kan stängas av, men Google håller sin textmeddelandekatalogstjänst vid liv och sparkar. Från alla telefoner som kan sms, skicka bara ett meddelande till 466453 ( GOOGLE ) och du får ett svar på svaret med ett svar på din förfrågan. Google har även aktiverat röstsamtal via Gmail gratis, du behöver inte ens ett Google Voice-konto! ( även om numret som visas på samtalsmottagarens uppringnings-ID kommer att vara slumpmässigt om du inte gör det ). Smartphone- användare kan också bara använda m.google.com/maps för att hitta den plats de söker.

Har du någonsin använt gratis 1-800-GOOG-411 ( 1-800-4664-411 ) för att hitta en plats från din telefon? Om du inte har den här månaden är din sista chans att uppleva det själv!