Så här återställer du en Android-telefon

När någonting förstörs på din Android-enhet kan en fabriksåterställning användas som en snabbkorrigeringsmetod. En fabriksåterställning är också ett enkelt sätt att avinstallera oönskade mod, uppdateringar och rensa ut egna inställningar. Om du återställer en Android-telefon sätts den tillbaka till det ursprungliga skicket, precis som det var när du köpte det. Ditt SD-kort kommer att förbli orört, så innan vi börjar kommer det att vara ett bra ställe att lägga in data som du inte vill förlora.

Vad en fabriksåterställning gör till din telefon:

  • Radera alla dina appar och deras data. ( Ja, du måste börja om på Angry Birds )
  • Radera alla kontakter, textmeddelanden och e-postmeddelanden
  • Ta bort din telefon och återställ den till ursprungliga inställningar
  • Avinstallera uppdateringar och återställ det till Android-versionen som din telefon levererades med.
  • Rensa lösenord och personliga inställningar, inklusive synkroniserade konton.

Vilken fabriksåterställning kommer inte att göra .

  • Det kommer inte radera dina bilder, videoklipp, musik eller något som lagras på ditt SD-kort.

Vi rekommenderar starkt att du säkerhetskopierar alla data som du inte vill riskera att förlora. Om din telefon synkroniseras med ditt Google-konto, måste dina kontakter redan vara säkerhetskopierade till Google Cloud. Det fungerar också för kalendern och andra Google-tjänster du har synkroniserat. Låt oss börja!

Obs! Skärmdumparna i den här guiden togs med hjälp av en Samsung Galaxy S. De verkliga menyerna kan variera beroende på tillverkaren.

Steg 1

Tryckmenyknappen på utsidan av enheten och tryck sedan på Inställningar .

Alternativt kan du öppna applådan och sedan klicka på appen Inställningar .

Steg 2

På inställningsmenyn trycker du på Sekretess.

Steg 3

Nu på skärmen Sekretess och personuppgifter trycker du på Återställ fabriksdata . Du får då en varningsskärm, bara tryck på Återställ telefon .

Steg 4 - Slutlig bekräftelse

För att bekräfta måste du ange ditt Android- lösenord . Nu finns det bara en bekräftelseknapp kvar; när du trycker på Radera allt, finns det ingen återgång.

Steg 5

Nu spelar vi väntningsspelet ... En fabriksåterställning tar ca 5 minuter, se till att batteriet inte dör när telefonen gör återställningen.

Gjort!

Din Android-enhet ska nu vara tillbaka i standardläget. Återställningen har raderat bort dina data, inställningar och appar - som nämnts ovanför det här inlägget. Förhoppningsvis är det här lösningen på alla dina Android-problem. Det finns tillfällen där även en fabriksåterställning inte kommer att fixa din telefon, så gärna fråga om hjälp!