ASUS Router Föräldrakontroll: Tidsplanering

Experter är överens om att skärmtiden ska sluta några timmar före sänggåendet för att säkerställa en god natts sömn. Men om du försöker bota blå ljus eller en social media missbruk för dina barn kan tidsplanering hjälpa till att tekniskt genomdriva husets regler.

På en ASUS-router låter du inaktivera eller inaktivera internetåtkomst för alla klienter baserat på tid och dag i veckan . Detta är särskilt användbart om ditt barn har en bärbar dator eller surfplatta som de håller i sina rum, bort från dina vaksamma ögon. Att ställa in dessa kontroller för dig eller dina barn är enkelt. Här är vad du gör:

  1. Logga in på din router på http://router.asus.com. Klicka på AiProtection och sedan föräldrakontroll
  2. Klicka på plustecknet i kolumnen Lägg till / Ta bort för att lägga till klienten.
  3. Välj de tidsintervaller du vill tillåta. Avmarkera de tidsintervaller du vill förneka. I exemplet nedan har jag inaktiverat internetanvändning efter 17:00 på vardagar.
  4. Klicka på OK.

Nu, om det är utanför det aktiverade tidsblocket, kommer klienten inte längre ha tillgång till internet. Det kommer inte att finnas några blockmeddelanden, eller kommer klienten att kopplas bort. Internet kommer helt enkelt inte att fungera när de försöker använda det.

Så där har du det. Nu, för föräldrar till spirande små hackare, kommer du förmodligen att fråga ...

Hur kan mitt barn kringgå föräldrakontroll?

Tidsplanering verkställs av MAC-adress. Till skillnad från en IP-adress, som ofta ändras, är en MAC-adress en "burn-in-adress" (BIA) på nätverksadaptern. Det ändras aldrig. Det enda sättet att få en ny MAC-adress är att antingen få en ny nätverksadapter eller använda speciell programvara för att spoofa en MAC-adress.

Spoofing av en MAC-adress på en mobilenhet, som en smartphone eller surfplatta, är svårt utan jailbreaking eller rooting. Det är lite enklare på ett Windows eller MacOS-skrivbord eller laptop eftersom du kan få program från tredje part som gör det här. Du kan också köpa en billig WiFi-router och anslut en iPhone till den och sedan till din router. På vissa portabla routrar kan du ändra MAC-adressen vid behov.

det är möjligt att komma runt tidsplanering på din ASUS-router. Men det är inte lätt. Om ditt barn kommer till dessa stora längder för att slå systemet, kan du implementera ett försvar i djupet genom att använda inställningen Wireless MAC Filter i Accept-läget. Detta skapar en vitlista som inte tillåter alla okända MAC-adresser. Jag ska visa dig hur du ställer in det i ett annat inlägg.

Använder du tidsplanering eller någon annan metod för att begränsa internet eller skärmtid för dina barn? Låt mig veta hur det fungerar för dig i kommentarerna.