Så här exporterar du Outlook Outlook 2013 Kalender till Outlook.com

Ibland kan du byta Outlook 2013 kalenderdata från skrivbordet till Outlook.com. På så sätt kan du växla till molnversionen av Outlook och få tillgång till kalenderdata från var som helst. Här är en titt på att exportera kalenderdata från Outlook 2013 och importera den till Outlook.com-kalendern.

Exportera Outlook 2013 Kalenderdata

Öppna först din skrivbordsversion av Outlook och öppna kalendern. Klicka sedan på fliken Fil och välj Spara kalender.

Det kommer att öppna File Explorer och du kan spara din kalender som en ICS-fil till en bekväm plats. Men innan du fortsätter, se till att klicka på Fler alternativ eftersom vi flyttar hela kalendern.

Nu kan du antingen välja specifika datumintervall eller hela kalendern. Tänk på att exportera hela kalendern kommer att inkludera tidigare händelser.

Nästa logga in på ditt Outlook.com-konto och öppna kalendern.

Välj sedan Importera från menyn översta menyn.

Bläddra nu till den ICS-fil du sparade och härifrån har du några alternativ du kan välja. Du kan importera den till en ny eller befintlig kalender, ge den ett namn och en färg och bestämma hur du vill använda påminnelserna - antingen de som redan finns i ICS-filen eller använda standardinställningarna. Klicka sedan på Importera.

Vänta medan kalendern importeras (hur mycket tid det tar varierar) och det visar de befintliga påminnelser som du har så upptagen för den tid du har valt i Outlook 2013-kalendern.

Det är också värt att nämna att du kan visa händelser och påminnelser från flera kalendrar. Kanske har du en personlig kalender och en för arbete. Klicka bara på Alternativ (växelsymbol) och kontrollera kalendern som du vill inkludera i vyn.

Jag har länge haft en traditionell desktop Outlook-användare - gamla IT-vanor är ibland svåra att bryta. Jag försöker byta till Outlook.com heltid, men för närvarande tror jag inte att det är där jag behöver det. Men hej, det är gratis och kan vara allt du behöver för att hålla reda på dina e-post- och kalenderhändelser.

För mer information om Microsofts online-e-posttjänst, se till att du kolla in vårt Outlook-artikelarkiv.

Vad tar du med? Använder du för närvarande Outlook.com och vad är din åsikt om det? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.