Samsung bekräftar 2: a generationen Galaxy S Rykten

Efter många rykten och renders av den kommande Samsung Galaxy S2 har Samsung officiellt bekräftat att de arbetar på efterföljaren av Galaxy S. Vi förväntar oss att avtäckningen av S2 kommer att hållas vid Samsungs mobila världskongress i februari, där vi också får chansen att se andra generationens Galaxy Tab.

Korea-baserade tillverkare meddelade också att telefonen kommer att ha en dual core-processor och en super AMOLED-skärm, vilket låter lovande nog för alla smartphone-användare redo att testa möjligheterna att multitasking på sin telefon. Dessutom har gsmarena.com släppt de inofficiella specifikationerna för enheten, och samtidigt imponerande säger de inte mycket för batterilivslängden.

Rykten som fick ett stort ja från Samsung har fortfarande några frågor kvar i skuggan - det är inte klart vilken androidversion telefonen kommer att köra, men de högsta förväntningarna syftar till Android 2.3 Gingerbread tillsammans med nämnda NFC-support. Utsläppsdata riktas runt första halvåret 2011, så allt vi behöver göra nu är att vänta. Under tiden väntar vi fortfarande på att Samsung fullt ut stöder Froyo på hela sin Galaxy S-serie.