Hur man förhindrar att Microsoft spionerar på dig i Windows 10 med Spybot Anti-Beacon

Det är ingen hemlighet att Microsoft är hungrig för dina data, och Windows 10 är det bästa verktyget för att samla in det. Medan Windows 10 ger dig några sekretessalternativ under installationen, finns det rapporter om Cortana och den inbyggda Windows-sökning som fungerar som keyloggers som skickar all din information till Microsoft. Idag ska jag visa dig ett verktyg som heter Spybot Anti-Beacon, som är utformat för att hålla Microsoft från att titta över din axel medan du använder din dator. Det kommer automatiskt att ta hand om eller på annat sätt blockera de flesta sätt som Microsoft håller flikar på dig när du använder Windows 10. Om du använder Windows 7 eller Windows 8.1 kan det här verktyget också blockera telemetrispårning där också.

Du kan få Spybot Anti-Beacon gratis från deras hemsida.

Det första jag märkte är att under installationen av Spybot Anti-Beacon finns det ett alternativ att "uppdatera immunisering" varje gång operativsystemet startar om. Detta är en viktig funktion eftersom Microsoft har varit känt att ångra några av de integritetsskydd som användarna har infört när en större uppdatering drivs till Windows 10. Jag har inte haft Spybot Anti-Beacon installerad tillräckligt länge för att bekräfta att det fungerar, men förutsatt att det gör det är en fin touch för ett gratis programvara.

När Spybot Anti-Beacon är installerat tas du till huvudfliken i programfönstret. Det visar alla de primära skyddsnätverk som du kan göra till Windows 10. Dessa inkluderar block för Telemetry-värdfilen, Telemetry Services, grupppolicyer som inaktiverar telemetri, inaktivering av grupprincip för kundförbättringsprogram, inaktiverar AIT i grupppolicy, inaktiverar Steginspelare i grupppolicy, WiFi-känsla, App-annonserings-ID och P2P-uppdateringar för externt nätverk.

Alla dessa Windows-policyer kan tweaked för att skydda din integritet med ett enkelt klick. Klicka bara på Immunize och det kommer att blockera dem alla. Medan jag inte tror att "Immunize" är helt rätt term för att beskriva vad Spybot Anti-Beacon gör, blir det förhoppningsvis punkten över det att det tar bort motsvarande som inbyggd Microsoft spyware. Och om du bara vill blockera vissa tjänster och grupppolicyer finns det en "Show Options" -knapp som ger mer information om vad varje sektion innebär och låter dig avmarkera områden som du inte vill blockera.

Var noga med att kolla även fliken Valfri. Medan förmodligen inte lika viktigt, blockerade jag personligen majoriteten av de listor som finns där och lämnar bara Bings IP eftersom jag använder den för Bsearch-belöningar. Om du inte använder Bing, blockera det också! En sak som förvånade mig var att Spybot Anti-Beacon ger några grupppolicyer och uppgiftsredigeringar för Microsoft Office 2013 och 2016. Om du inte visste, skickar Microsoft Office också data på dig tillbaka till Microsoft.

Det är allt. Inga extra gimmicker eller krusiduller och de återstående flikarna är för loggar, frågor och utvecklingspoäng. Spybot Anti-Beacon är ett enkelt program som är utformat för att automatiskt göra flera Windows 10 sekretessfixar som annars skulle kunna utföras manuellt. Programmets bästa funktion är att det kommer att reproducera dessa ändringar automatiskt, men du måste hålla programmet uppdaterat eftersom Microsoft ändras alltid där de gömmer Telemetry-alternativen i Windows 10.

Om du vill prova det, gå vidare till det officiella Safer Networking-forumet och ladda ner den senaste (översta) versionen av programmet.