Hur man hämtar och använder hela Twitter-historiaarkivet

För några månader sedan meddelade Twitter att det skulle tillåta användare att ladda ner alla sina tweets. Funktionen har rullat ut till användare över tiden, och om du har funktionen kan du ladda ner ditt arkiv. Detta ger dig möjlighet att visa din tweethistorik offline och säkerhetskopiera den för användning senare.

Begär Twitter Archive

Logga in på ditt Twitter-konto och klicka på kugghjulsikonen sedan Inställningar.

Bläddra ner i listan, och om alternativet är tillgängligt för dig klickar du på knappen Begär din arkiv. Om du inte ser det än, inga bekymmer, det kommer till alla användare, du behöver bara vara tålamod.

Ett meddelande kommer att dyka upp för att få veta att förfrågan har mottagits. Du får en länk som skickas till dig efter att arkivet är klart.

Hämta och extrahera ditt Twitter-arkiv

Det kan ta ett tag att få ditt arkiv redo för dig. När det är klart får du ett mail med en länk som pekar på filen.

På Twitter-sidan klickar du på knappen Hämta och sparar zip-filen till ett bekvämt och säkert ställe på din dator.

Extrahera zip-filen och du märker flera filer, du behöver extrahera dem alla i en mapp.

Öppna och visa ditt Twitter-arkiv

Dubbelklicka nu på index.html-filen för att öppna den i IE.

Eller högerklicka och välj Öppna med och välj en annan webbläsare.

Om du får ett säkerhetsmeddelande från IE klickar du på Tillåt blockerat innehåll.

Nu kan du se hela Twitter-historiken offline, gå hela vägen tillbaka till 2007. Klicka på året och månaden för att söka igenom din tweets-historia. Filen är lätt att navigera och använda.

Jag är en lätt Twitter-användare, men det är fortfarande intressant att se vad jag tweeting på olika tider genom åren.

Du kan söka efter specifika villkor, användarnamn och hashtags med hjälp av sökfältet högst upp.

Det låter dig också visa en viss tweet på Twitter, vilket är snällt coolt. Detta gör det enkelt att retweeta, svara eller favorisera några av dina äldre inlägg.

Ditt arkiv innehåller också en CSV-fil som du kan öppna i Excel och skapa en geeky presentation av dina tweets. Det här är faktiskt ett bra alternativ om du är en social media manager för ett företag och behöver organisera dina tweets och hålla reda på dem.

Jag fick bara möjlighet att arkivera mina tweets för ett par dagar sedan, och det är roligt att gå igenom dem. Jag har redan säkerhetskopierat mitt arkiv på min hemserver och har börjat tänka på mer intressanta sätt att det skulle kunna vara till nytta.

Hur är det med dig? Har du möjlighet att ladda ner ditt Twitter-arkiv? Om så är fallet, vilka intressanta saker har du gjort med det? Lämna en kommentar och meddela oss!