Säkerhet: Microsoft rullar ut tvåstegs verifieringsanvändares Microsoft-konton

Vi visste att Microsoft skulle börja rulla ut Two Factor Authentication för sina konton, och det är äntligen här. Som du säkert har märkt är vi stora fans av "Two Factor Authentication" eller "Two Step Verification" (olika företag använder olika terminologier). Vi har skrivit om det vid flera tillfällen för olika stora tjänster som Google, Dropbox och Apple. Nu rullar en av de största aktörerna i Tech ut två Factor Auth för sina användares Microsoft-konton under de närmaste dagarna.

Eric Doerr - gruppprogramschef, Microsoft-konto, publicerad på den officiella Microsoft-bloggen:

Under de närmaste dagarna kommer vi att rulla ut en stor uppgradering till Microsoft-kontot, inklusive valfri tvåstegsverifiering för att hålla ditt konto säkrare.

Microsoft har alltmer fokuserat på att leverera anslutna enheter och tjänster som för närvarande används av mer än 700 miljoner människor runt om i världen. Ett Microsoft-konto är nyckeln som låser upp din erfarenhet mellan dessa produkter - från din Windows-dator till din Windows Phone, från Xbox till Outlook.com, från SkyDrive och Skype till Office och mycket mer.

För att se om tvåstegsverifiering har rullats ut till ditt konto, gå till: https://account.live.com/proofs/Manage och logga in med ditt Microsoft-konto lösenord. Kontrollera sedan avsnittet Säkerhetsinformation för att se om tvåsteg är ett alternativ för ditt konto.

Vårt skrivteam kommer att gräva in i det här under de närmaste dagarna, testa det och få en fullständig guide till dig snart. Håll dig igång!