Så här skapar du en gemensam Outlook-postfamiljkalender

Funktionen Family Settings är en del av ditt Microsoft-konto och vi har visat dig hur du hanterar familjesäkerhetsfunktioner. Vanligtvis används Familjeinställningar för att hålla barnen säkra online genom att blockera webbplatser, samla aktivitetsrapporter, begränsa appar och spelåtkomst med mera. Nyligen har Microsoft lagt till möjligheten att skapa en gemensam familjekalender. Så här ställer du in det.

Skapa en gemensam Microsoft-familjekalender

Om du inte har konfigurerat familjebeskrivningskonton än, börja du gå till webbplatsen för Microsoft-kontofamiljen och börja lägga till dina familjemedlemmar genom att klicka på Lägg till ett barn eller Lägg till en annan vuxen först istället .

Ange sedan vuxen eller barnets e-postadress och skicka inbjudan. När inbjudan email kommer, måste de acceptera det att gå med i din familj. Observera att om du känner till din familjemedlems lösenord kan du även logga in automatiskt.

Den familjemedlem du lägger till kommer att få ett e-postmeddelande som ser ut som följande. De behöver bara klicka på Acceptera inbjudningsknappen . Observera att de måste acceptera det inom 14 dagar eller det upphör att gälla, och du måste skicka in inbjudan igen.

När du har skapat din familj kommer du då att få ett meddelande från Microsoft som meddelar dig att en kalender har skapats för familjen. Om du inte vill vänta med att få det e-postmeddelandet kan du gå till din Outlook Mail-kalender online och hitta familjekalender under avsnittet Övriga kalendrar.

Om du kör Windows 10 ska din familjekalender också synkroniseras med programmet Mail & Calendar.

När alla i din familj har accepterat inbjudan kan de använda den för att lägga till kommande möten, familjeevenemang, aktiviteter efter skolan och andra händelser. Faktum är att det är ett bra sätt att schemalägga hushållsjobb som du vill att dina barn ska göra som diskar, klippa gräsmattan, rengör kullkassen ... etc. När dina barn eller föräldrar lägger till ett objekt kommer det att synkroniseras mellan allas kalender som hjälper till att hålla alla på samma sida i ditt livliga hushåll.

Använder du en Outlook eller andra delade kalendrar för att hålla din familj organiserad? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.