Gör din telefon (eller Tablet) en mus, tangentbord och pekplatta

När det gäller pekplattor på bärbara datorer kan vissa vara användbara, medan andra bara är omöjliga att arbeta med. Även om du uppdaterar drivrutinerna, som vanligtvis är Synaptics, kan det vara en smärta.

Eller kanske du har en begagnad dator från ditt arbets IT-avdelning, och det fungerar inte alls.

Oavsett om du inte vill bära runt en trådbunden eller trådlös mus hela tiden, eftersom telefonen är med dig, kanske du vill göra den till en mus istället.

Gör din telefon till en mus, tangentbord eller pekplatta

Observera att vi här tittar på Remote Mouse, som är mångsidig och fungerar med Windows, OS X, Android, IOS och Windows Phone. Men det finns andra som du kanske vill försöka beroende på vad som är bäst för dig.

Fjärrmusen erbjuder en gratis version, och för att få de flesta funktionerna behöver du betalt pro versionen, eller när det gäller Android-versionen finns inköp i app. När du har hämtat appen hämtar och installerar du fjärrmusens serverprogramvara för datorn och startar den. Observera att om du använder Windows 8.x eller senare måste du installera. NET Framework.

När allt är inställt, se till att din dator och telefon (eller surfplatta) är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk och tryck på datorns namn för att ansluta dem och börja använda telefonen precis som du skulle pekplattan på den bärbara datorn.

För Android-versionen finns det flera inköp i appen för att få en media och Spotify-mus och andra nyheter, och avgifterna kan verkligen lägga till. Men för allmän användning kommer den fria versionen att bli bra.

Med din telefon som pekplattan är intuitiv och det finns inställningar som du kan använda för att styra musens hastighet och känslighet. Det innehåller också ett coolt appfack som låter dig växla till öppna appar med bara en kran. Det finns också en strömpanel som låter dig starta om, stänga av eller sätta datorn i viloläge.

Tala om bärbara datorer och pekplattor i allmänhet. En irriterande är när musen skjuter över hela skärmen medan du skriver. Ett bra verktyg för att lösa problemet är TouchFreeze som kommer att inaktivera pekplattan när du skriver.

Personligen bär jag runt en Logitech T400 trådlös mus med mig. Men ju mer jag vänjer mig vid tanken på fjärrmus, som kan förändra mitt tillvägagångssätt.

Som jag nämnde tidigare finns det flera olika appar för den här typen av saker. Om du har en favorit, lämna en kommentar nedan och berätta om det.