Schemalägg när WiFi sätts på / av på Android

I en värld där du behöver internet för att göra nästan vad som helst, verkar en telefon som alltid är kopplad till ett absolut måste. Men om du tillåter WiFi på din Android-telefon eller -enhet, kan det tömma batterilivslängden, även om det inte är anslutet till en router, och det är helt enkelt ett slöseri med resurser.

Att vara vana att stänga av din WiFi kan inte vara så enkelt som du tror. Du glömmer, eller helt enkelt förlorar din telefon i mitten av en hektisk dag.

Tack och lov finns det en app som hjälper till med den här uppgiften.

WiFi Scheduler för Android

Om du vill ha ett sätt att schemalägga när din WiFi slår på eller av på din Android-telefon kan du prova en gratis app som heter WiFi Scheduler. Med den här appen kan du ange scheman, både för att sätta på och stänga av WiFi på en viss tid och dag på din Android-smarttelefon eller -tablet.

När du öppnar appen är det första som du kan göra att skicka ett namn. I exemplet nedan har jag gjort tre scheman och namngivit dem Helger, Veckodagar och Bedtime. Det här namnet kan vara allt du vill, så länge det hjälper dig att komma ihåg vad schemat är för.

Ange sedan en åtgärd för schemat: om du vill aktivera eller inaktivera WiFi. Tryck på På / Av-knappen för att växla mellan dessa två val.

Nu är du redo att ställa en tid. Tiden här är inställd på 24-timmarsformat, så var uppmärksam på det. För att följa exemplet ovan måste du välja 23:00 istället för 11:00. När du är klar trycker du på Set.

Du kan också ange vilka dagar i veckan som schemat ska gälla för. Tryck på Repeat Schedule och kontrollera de dagar du vill att det nya schemat ska fungera.

När alla dessa inställningar har konfigurerats, tryck på Spara-knappen.

Som standard har den här appen tre scheman på huvudskärmen, men du kan trycka på menyknappen för att lägga till fler scheman.

När du har alla dina inställda scheman på huvudsidan kan du trycka på På / Av-knappen för att aktivera eller inaktivera dem. Detta kan vara praktiskt om du är vana och vet när du kommer att vara på vissa ställen under dagen och om du har tillgång till en Wi-Fi-anslutning eller inte.

WiFiScheduler för Android är gratis från Google Play Butik.