10 presenter du bör inte upprepa, inte köp på svart fredag

Det här är veckan som kulminerar som en festlig orgie av nej, inte kalkon, inte ens fotboll utan shopping. Allvarliga shoppare är eyeing Black Friday och räknar med att få de bästa fynden på året som börjar en minut efter midnatt dagen efter Thanksgiving.

Men varnar Lindsay Sakraida, särdirektör på dealnews.com, antar inte att lägsta priset på allt på din inköpslista finns under Black Friday. Det är sant för många produkter, men Sakraida berättar för Black Friday shoppare för att undvika att köpa dessa 10 artiklar:

1. Leksaker. Visst hittar du rabatterade leksaker på fredag, men om du väntar till de två senaste veckorna före jul, ser du samma leksaker som diskonteras ännu mer.

2. TV-apparater med högsta varumärke. Du kan få en billig TV på fredag ​​om du inte är medveten om det. De stora TV-märkena kommer inte att ge sina bästa rabatter tills julemannen ut i ladan kopplar upp renet.

3. 2012 kalendrar. Kalendrar är bara inte på spel på Black Friday. Du måste vänta till januari eller till och med februari innan du kan få en snygg snygg väggkalender för att spruce upp din kub.

4. Juldekorationer. Alla vet att avtalen på juldekorationer blir bättre när semestern närmar sig. Men väldigt kunnig shopper väntar tills Cyber ​​måndag-måndagen strax efter Black Weekend-för de bästa köperna.

5. Smycken. Det kan bero på att så många sentimentala sapar väntar på julen för att blända sina damer med smycken som du helt enkelt inte kommer att hitta ett bra köp på baubles och armband på svart fredag ​​och helst nära jul. Vänta på en tid på året som är sentimalt torr.

6. The North Face Denali Jacket. Det är ett av märkets mest populära stilar. Men de senaste tre åren har de bästa priserna Sakraida sett på sena våren genom sommarmånaderna, då det bara är de mest engagerade i det eleganta som bär dem.

7. Roku 2 XS. Låt avtalen på förra årets heta Roku, XD-modellen, vara din guide. På svart fredag ​​2010 hade Amazon en utmärkt affär på lådan. Men i mitten av december Amazon hade toppat sin egen affär genom att sänka priset $ 8 och kasta in en streaming media kredit. Så i år, gör inte ett drag tills du är i december.

8. Spelkonsol utan en medföljande freebie. Nu är det inte en smart tid att köpa någon konsol som är flera år gammal när två av de stora konsolmakarna planerar att uppgradera nästa år. Men om du - eller dina barn - bara inte kan vänta, se till att du får ett gratis presentkort eller några toppnamnsspel med din konsol. Tips: Om spelen är till försäljning under Black Weekend kan du hitta en konsolpaket billigare än vanligt.

9. Vinterkläder. Sakraida förutspår att vi kommer se några av årets bästa kuponger från många klädhandlare under svarta helgen. Hon föreslår att man jämföra kupongrabatterna mot varor som redan är mycket diskonterade i försäljningssektionerna. Vinterkläder blir bättre diskonterade i januari.

10. Klockor. Det är smycken historien om igen. Sakraida rekommenderar dealnews 'Editors Choice kaliber erbjudanden under våren och sommaren.

Å andra sidan ska du köpa en av dessa ....

Om allt detta gör att du vill grumla, "Humbug", uppmuntra. Det kommer att finnas några bra erbjudanden på Black Friday. De bästa erbjudandena av alla, enligt forskningen på dealnews.com kommer att ligga i bärbara datorer. ja! Vill bara att du ville ha det? Här är de laptop erbjudanden som har upptäckts i tidiga utgåvor av Black Friday annonser.

Bästa köp: Lenovo AMD E-300 Dual-Core 16-tums bärbar dator med 2 GB RAM, 250 GB hårddisk för 180 kr.

Vid $ 180 överstiger den här laptop-datorns predikation av basicnews med $ 9 och skulle vara den minst dyra 16-tums bärbara datorn som webbplatsen har sett.

Bästa köp: Toshiba L775-57307 17, 3 "Bärbar dator med 4 GB RAM, 320 GB HDD för 350 USD.

Inte säker på vilken CPU som ska kopplas till det här systemet, men annars ser det här skrivbordet ut som en stjäl på $ 350.

OfficeMax: Acer Aspire AS5750Z-4882 15, 6 "bärbar dator med 4 GB RAM, 500 GB hårddisk för $ 350.

Inte en rekordbrytare, men den här bärbara datorn är redo att knyta tidigare erbjudanden som den minst dyra 16-tums Acer Aspire-bärbara datorn som vi har sett.

OfficeMax: Toshiba Satellite 15, 6 "Laptop med 4 GB RAM, 320 GB HDD för 300 USD.

Återigen är processorn ett mysterium, men på $ 300 är det fortfarande positionerat att vara bland de minst dyra Toshiba-satelliterna som shoppingexperterna någonsin har sett.

Sam's Club: HP Pavilion Core i7 16-tums bärbar dator med 8 GB RAM, 1 TB HDD för 699 kr.

Den minst dyra HP Pavilion laptop med 8 GB RAM och en Core i7 CPU.

Häftklammer: HP HP2000 14, 6 "bärbar dator med 2 GB RAM, 320 GB hårddisk för 300 kr.

Första gången detta system har sålt för denna prins utan rabattkrångel.

Walmart: Compaq Presario AMD Dual Core 15, 6-tums bärbar dator med 2 GB RAM, 250 GB hårddisk för $ 198.

Det är $ 18 pricier än Best Buy-avtalet, men om du inte kan göra det till Best Buy och bor nära en Walmart, handlar det bara om den andra bästa "grundläggande laptop" -avtalet för denna Black Friday.