Hur-Skapa en Groovy Free Flash-webbplatser med Wix

Wix, det israelbaserade webbföretaget, har reklamat överallt i veckan så vi bestämde oss för att ta en titt. Som det visar sig, Wix ger en ganska groovy tjänst. Om du behöver ett snabbt sätt att skapa en professionell webbsajt, kan Wix-tjänsten göra det möjligt att skapa en flash-webbplats på cirka 15 minuter. Låt oss ta en snabb spinn runt webbplatsen och se vad du tycker!

En groovy recension och Walkthrough av Wix.com

1. Wixs framsida är snygg och inbjudande; det finns även på flera språk. Att komma igång var lätt eftersom det finns en jätte knapp som säger "Starta nu".

2. Efter att klicka på Start visas en registreringsdialogruta. Hela registreringsprocessen är ungefär lika smärtfri som du kan få. Ange bara din e-postadress, ditt lösenord och ditt användarnamn. Det finns inte ens en e-postbekräftelse, så du behöver inte använda ett riktigt e-postmeddelande, men det är en bra idé att göra det om du glömmer ditt lösenord.

3. Så snart du klickar på Registrera kan du omedelbart börja välja en mall för din nya flash-sida. Det finns en startad video, och jag föreslår starkt att du tittar på den innan du går vilse i de många funktioner som du kommer att uppleva. Jag kan inte riktigt lägga på mitt finger där videoens berättare accentueras från - Australien?

4. När du har valt ut en mall, visar Wix dig en förhandsgranskning av hur det kommer att se ut med pre-made exempel bilder och text. Förhandsgranskningen är faktiskt hur det kommer att se ut från get-go eftersom nästan alla mallar är färdiga. Ditt jobb är att riva dem och placera dina egna saker i dem istället. Klicka på Redigera längst upp eller längst ner på sidan för att komma igång.

5. När du väl har bestämt dig för att redigera, öppnar Wix ett helt nytt fönster för deras webbapp. Beroende på din systemkonfiguration och Internetanslutning kan det ta några ögonblick.

6. När webappsappen är fulladad kan utvecklingsfönstret vara överväldigande först. Det finns massor av funktioner och Wix kan du verkligen anpassa och designa sidor för att passa vad dina behov är. Det enda problemet är att medan Wix är mycket enklare än att lära sig att utveckla Flash, kan det vara svårt att komma igång. Den startade videon rensar verkligen saker och det är lätt därifrån.

7. Den första sak du måste komma ihåg att göra med Wix är spara, och SPARA OSS! Wix har inte en bekväm Auto-Save- funktion ( inte groovy !) Och jag har märkt att ibland utvecklas fönstret slumpmässigt. Om fönstret stängs av någon anledning, poof, går det hela ditt arbete. Så glöm inte att spara varje 5 minuter!

8. Den vänstra sidofältet innehåller alla objekt som du kan infoga i din flash-sida. Objekt varierar från sidor och mini sidor till fotoalbum och PayPal-knappar. Nästan allt är tillgängligt som du normalt skulle använda om du skapade en Flash-webbplats från början.

9. När ett objekt är på din sida, så klickar det kommer att synliggöra en ny verktygsfält längst ner i fönstret. Den här nedre verktygsfältet visar alla tillgängliga alternativ och modifierare för det aktuella objektet. Anpassningen är ganska häpnadsväckande.

10. När du laddar upp media, till exempel bilder, lagrar Wix allt innehåll på deras server. Mediet är lagrat säkert i ditt konto och kommer inte vara tillgängligt för någon på utsidan utan dina uppgifter, om du självklart inte lägger innehållet på din Wix-webbplats för den offentliga webbsidan. Enligt paragraf 13.b deras användarvillkor och sekretesspolicy behåller du alla immateriella rättigheter över innehåll som du laddar upp till Wix; som också innehåller text.

11. När du har avslutat din sida, klickaPublicera- knappen. Alternativt, om du bara vill testa din webbplats, klicka på Förhandsgranska . Du kommer sannolikt att behöva förhandsgranska din webbplats ett par gånger innan du kan få allt till var du vill ha det. När du har klickat på Publicera kan du då namnge eller byta namn på din Wix-webbplats. Observera att om du gör framtida ändringar i din Wix behöver du helt enkelt publicera den igen för att ändringar ska träda i kraft. Om du publicerar igen är URL-adressen densamma, så länge du inte ändrar namnet.

12. Det finns några olika publiceringsalternativ. Det första och mest populära alternativet är att ha Wix värd webbplatsen. Oavsett vilket alternativ du väljer väljer Wix webbplatsen i en wix.com/username/sitename URL. Till exempel är min testplats "http://www.wix.com/grooveDexter/" eftersom mitt användarnamn är grooveDexter och mitt sajt är . När du klickar på Email eller Bädda in ger de dig en länk som låter dig dela din Wix-webbplats via e-post eller placera den inuti en annan webbplats (inbädda.) Det finns också avancerade alternativ om du klickar på Ändra inställningar.

13. Fönstret Dokumentinställningar låter dig justera några olika saker. Siddimensionerna kan anpassas helt och så kan titeln, sökord och sidbeskrivningar.

14. När din Wix Flash-webbplats publicerar, kan du visa och dela den. De andra två funktionerna som betalas för funktioner är: Anslut till din domän och ta bort Wix-annonser.

Kolla in min Wix testplats!

Kolla in andra mer professionella Wix-webbplatser

Wix.com är redan en mycket populär webbtjänst. Under de fyra år som de har varit i tjänst har de lyckats göra det till de 1000 mest besökta webbplatserna i världen. Men deras popularitet leder fortfarande i sitt hemland i Israel.

Webstatistik via alexa.com

Övergripande Wix är en groovy webbtjänst för att skapa flashwebbplatser. Nackdelen är att de har några annonser om du inte uppgraderar till ett betald konto och de betalda kontona är inte billiga. På den positiva sidan, om du inte har något emot annonserna och den långsamma faktorn för flash, är flashwebbsidorna ganska trevliga, och deras användarvillkor och integritetspolicy är inte heller lurviga.

Har du en Wix-tillverkad webbplats? Släpp en länk i kommentarfältet nedan eller berätta vad du tyckte om tjänsten!