Sony Ericsson släpper sin grova PlayStation Phone

Det är äntligen officiellt: Sony Ericsson kommer att släppa ut vad många människor kallar PlayStation-telefonen, Xperia Play, den 13 februari, enligt Sony Ericssons officiella Facebook-sida. Evenemanget kommer förmodligen att äga rum vid Mobile World Congress i Barcelona, ​​med tanke på datumet, och det här är en enhet som borde göra ganska intryck.

Enheten kommer att köra Android Gingerbread (till skillnad från den nya Galaxy S från Samsung ) och kommer att erbjuda tillgång till PlayStation-paketet. Du kommer nog inte att kunna spela spel på det som du gör på PS3, men det kommer definitivt att vara ganska erfarenhet. För det första, eftersom telefonen har en inbyggd gamepad och för det andra på grund av specifikationerna.

Enligt Engadget, som lyckades få sina händer på en tidig version, innehåller specifikationerna en CPU vid cirka 1 GHz, 512 MB RAM, samt en Adreno 205 GPU.

Specifikationerna ser bra ut som tanken, men kommer den här telefonen att vara starten på en revolution i mobilspel? Tja, även om många säger att det kommer att bomba liknande Nokia N-Gage, tror jag att saker har en mycket bättre chans att hända den här gången. Tekniken är mycket mer avancerad nu, och det är också de mobila konsumenterna. Allt de behöver nu är programvara / spel för enheten som kan använda hårdvaran ger konsumenterna PlayStation-upplevelsen. Om innehåll finns finns allt möjligt ...

Fram till dess, här är teaser för den nya telefonen.