Hur man skapar häften med hjälp av Microsoft Word 2010

Oavsett om du arbetar på ett skolprojekt eller skapar reklammaterial, kan ett anständigt häfte vara till nytta och inspirera wow-faktorn med den un-groovy! Med hjälp av Microsoft Word 2010 kan du skapa professionella broschyrer och skriva ut dem själv (förutsatt att du har en anständig skrivare) med några få enkla klick. Det är så enkelt.

Ärligt talat är det enda verkliga arbetet som kommer upp med innehållet, eftersom Word automatiskt skriver ut varje sida i rätt ordning med korrekt placering på papperet. Innan du får häftefeber och gå på en kreativ spree, måste vi först konfigurera sidlayouten. Med hjälp av häfteläge kommer Word 2010 att väsentligen krympa varje sida som den viks i hälften. Vi pratar mer om layouten i steg 3 nedan. Låt oss börja!

Hur man skapar häften med hjälp av Microsoft Word 2010

1. Klicka på Arkiv, sedan Skriv ut och längst ner i listan Klicka på Sidinställningar .

skriv ut menyn från bakgrunden och klicka sedan på sidinstallationen i Word 2010 "src =" https:///wp-content/uploads/2010/01/image13.png "alt =" Micosoft Word 2010 Skärmdump välj fil> Skriv ut menyn från bakgrunden och klicka sedan på sidinställningen i Word 2010 "width =" 368 "height =" 414 "border =" 0 ">

2. Klicka på fliken Marginaler i fönstret Sidinställningar . Därefter, under flera sidor, välj bok, välj på drop-menyn. Under Ark väljer du antingen Alla eller den exakta mängd sidor du planerar att ha. Var noga med att ställa in rännan för att sätta rännan till en liten marginal. Rännan bestämmer utrymmet mellan sidinnehållet och vikningen i mitten av papperet där du vanligtvis binder sidor ihop.

3. Skapa ditt häfte innehåll, men kom ihåg att innehållet kommer att skrivas ut annorlunda än ett vanligt dokument. Sidorna 1 och 4 kommer att skrivas ut på samma sida, eftersom sidorna 2 och 3 kommer att ligga på motsatt sida. Varje sidstorlek krymper till skalan på en halv vanlig sida i liggande läge. Bilden nedan ska hjälpa till att illustrera.

4. När du är redo att skriva ut Klicka på Arkiv sedan Skriv ut och ändra utskriftsinställningen till rätt inställning för skrivaren. Om din skrivare automatiskt kan mata tillbaka egna utskrivna dokument använder du en av inställningarna Skriv ut på båda sidor, men om skrivaren kräver att du manuellt sätter in pappret, välj Manuellt Skriv ut på båda sidor .

Nu kan du fortsätta lägga till sidor och utforma ditt häfte så stort som du vill! Glöm inte att ju större du gör ditt häfte, ju större du behöver göra Rännan så att sidinnehållet inte går vilse i sprickorna när du binder dem ihop.

Frågor, kommentarer? Släpp en nedan eller gå med i diskussionen i groovy community!