Lycklig IPv6 Day Everybody!

I början av året nämnde vi att Google och några av de andra stora namnen på internet stod för en IPv6 testkörning. Nu är det här. Vi har ungefär 4 timmar tills IPv6 dag börjar. vilket kan vara antingen 7 juni eller 8 juni beroende på var du bor i världen. För de flesta kommer du förmodligen inte ens att märka att detta händer. Men för alla nätverkstekniker och geeks där ute är det en ganska stor sak.

Internetföreningen är huvudet bakom hela verksamheten, men Google har verkligen tagit ledningen. Enligt ett pressmeddelande från Google har många av deras "anställda funnits i" World IPv6 Day mode "i flera månader nu." Tillsammans med dem var Facebook, Akamai, Yahoo !, och Limelight-nätverket också de första att hoppa ombord. Men listan slutar inte där, över 435 olika organisationer deltar med en hybrid-dual IPv6 / IPv4-installation för denna speciella händelse.

Som nämnts kommer hemmabrukare sannolikt inte ens märka att detta händer. Antingen kommer din nätverksutrustning och dator automatiskt att anslutas till IPv6, eller du fortsätter bara att ansluta via IPv4 som vanligt. Inte säker på vad du kan förvänta dig? Kolla in testverktyget IPv6 för att se om ditt nätverk är konfigurerat korrekt. Om du antar att din Internetleverantör har konfigurerat din DNS för att kunna utnyttja IPv6 på rätt sätt, borde du kunna ansluta till alla deltagande webbplatser utan problem. Men om det inte fungerar kan du försöka använda en gratis IPv6-tunnel, t.ex. Tunnel Broker.

Varför den stora testdagen?

IPv4 har funnits i mer än 30 år, och vi har flera månader förfallna för en uppgradering. Trots att han hade över 4 miljarder möjliga adresser, blev han senast av IPv4-adresserna uttömda för flera regionala internetregistreringsorganisationer tillbaka i april i år. IPv6-dagen är den första fullskaliga, världsomspännande utplaceringen av det nya internetprotokollet någonsin. Kalla det ett stresstest, eller bara kalla det en övningsrunda; Det spelar en stor roll för att främja IPv6 över hela världen. Förutsatt att allt går av utan en hitch, kommer det inte att höra innan hemanvändare uppgraderas till IPv6 också.