Google Picasa webbalbum får säkerhetsuppgradering

Att vara en stor fan av Google Picasa Desktop Client, använder jag från tid till annan Picasa Web Albums för att dela några bilder med vänner och familj. Tidigare var en sak som alltid störde mig om webbalbum deras medioker säkerhet. Även om jag gjorde Fotogalleriet Privat, är den säkerhet som byggdes runt albumet baserad endast på en säkerhetsnyckel i webbadressen. Så när du gav ut webbadressen gav du bara kontrollen över WHO eller WHAT kunde se dina bilder.

Så, jag är säker på att du håller med mig om att det som Google nyligen tillkännagav är väldigt spännande. Med den senaste säkerhetsuppgraderingen kommer du, när du skapar ett nytt Picasa Photo Web Album, antingen från webbgränssnittet eller Google Picasa Web App, att bli ombedd att välja ett av följande Albumsynlighet / Säkerhetsval:

  • Offentlig - Perfekt för OFFENTLIGA bilder
  • Unlisted - Stora inbäddning av foton till bloggar eller dela foton du inte behöver styra tätt
  • Inloggning krävs för visning - PERFEKT för de bilderna på barnen du inte vill ha på Internet!

Vad händer om personen du bjuder inte har ett GMAIL-konto?

Efter att ha läst meddelandet var det det första jag testade. Jag har skapat ett nytt fotoalbum, konfigurerat det för att logga in för att visa och sedan bjuda in min -e-postadress med hjälp av SHARE-funktionen i webbalbum.

Jag måste säga, även om jag var lite skeptisk, gjorde de över på Google ett utmärkt jobb med detta scenario. Några ögonblick efter att ha skickat Share Invite till ett NON-GMAIL-konto visade e-postmeddelandet från Google Picasa att jag informerade mig om en inbjudan att visa ett fotogalleri med en länk. När jag klickade på länken "Visa album" tog det mig till en sida och bad mig att logga in. Under inloggningsrutan var en "Skapa ett konto" -fält som gjorde det möjligt för mig att skapa ett nytt konto med hjälp av mitt icke-Gmail-konto.

När jag skapade ett Google-konto med min @ -e-postadress (visste inte att jag kunde göra det) gick jag in i Picasa webbalbum och kunde visa de bilder jag delade ut.

Trevligt jobb Groovy Picasa Google folk! MYCKET smidig implementering!

Taggar: säkerhet, google, picasa, webbalbum, sekretess, foton