Så här ansluter du ett Bluetooth-tangentbord till Kindle Fire HD

Kindle Fire HD stöder Bluetooth så att du kan ansluta ett tangentbord för att göra skrivning mycket enklare än alternativet på skärmen. Så här aktiverar du ett par som kopplar tangentbordet till din surfplatta.

Slå på Bluetooth-tangentbordet

Slå först på ditt tangentbord och tryck på knappen Anslut. Varje tangentbord varierar, så kolla dokumentationen om du inte är säker på hur du startar den.

Aktivera Bluetooth på Kindle Fire HD

Från startskärmen, svep från toppen av skärmen och tryck på Fler ikon.

Nästa bläddra ner och tryck på Trådlöst i menyn Inställningar.

Tryck nu på Bluetooth från menyn Trådlös.

På nästa skärm trycker du på Aktivera Bluetooth och Kindle Fire HD börjar söka efter tillgängliga enheter.

När tangentbordet upptäcks kommer det att listas under Tillgängliga enheter - tryck på den. Om det inte hittas, kontrollera att tangentbordet har ström och är påslagen. Tryck sedan på knappen Sök efter enheter igen.

En Pairing Request-skärm kommer upp med en fyrsiffrig kod. Skriv den koden på tangentbordet och tryck på Enter.

När du har angett koden ser du följande skärm som anger att ditt trådlösa tangentbord är anslutet.

Nu kan du använda ditt större fysiska tangentbord i appar som OfficeSuite Pro, Email, webbläsare och alla appar som kräver att skriva text.

Koppla ur tangentbordet från Kindle Fire HD

För att koppla ur tangentbordet, gå tillbaka till Bluetooth-menyn och tryck på enheten som anges under Parat. Tryck sedan på OK på meddelandet Koppla bort bekräftelse.

Kindle Fire HD kör en kraftigt anpassad version av Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) som är den primära användningen om för media konsumtion och eBook läsare. Det finns också mycket produktivitet som kan göras på antingen 7-tums eller 8, 9-tums modeller. Att ansluta ett trådlöst Bluetooth-tangentbord gör det mycket lättare att få saker gjort.