Hur blockera oönskade iPhone-samtal (sort av)

Jag fick ett nytt telefonnummer förra året när jag fick min iPhone. Jag valde det eftersom det har min födelsedag i det, och det stavar ordet "ROCK", som jag tyckte var ganska groovy. Hur som helst gjorde jag uppenbarligen fel val eftersom det verkar som om mitt nummer brukade ägas av en droghandlare eller någon annan osäkra karaktär som ansåg att det var nödvändigt att skriva sitt nummer på väggen någonstans, för nu blir jag ständigt samtal från en viss stadsdel i min stad. Varje dag ringer de mig och varje gång jag skriker i telefonen är det fel nummer. Kort om att försöka ta reda på vilken badrumsstall har droghandlarens tidigare nummer ( och mitt nuvarande nummer ) skrivit på det och korsat det med en Sharpie, det finns verkligen inget jag kan göra för att stoppa dessa samtal. Jag kunde anmäla mig till AT & T SmartLimits for Wireless, vilket låter dig blockera nummer på din iPhone, men det kostar $ 5 per månad.

Det finns en lösning som låter dig blockera iPhone-samtal gratis. Detta kommer inte att faktiskt blockera samtalen till din iPhone, men det kommer att minska irritationen med upp till 50 procent, beroende på hur ofta du har din telefon på att vibrera. Så här fungerar det:

Steg ett

Skapa en ny kontakt i din iPhone som är dedicerad till störande telefonsamtalare, telemarketers, ex-flickvänner, missbrukare, missbrukare etc. Du kan tilldela flera nummer till samma kontakt. Ring det något som " SPAM " eller " WRONG NUMBER. "Det bästa sättet att göra detta är att dra upp den från din senaste samtalslista och klicka på Lägg till befintlig kontakt .

Steg två

Ladda ner den här tysta iPhone-ringsignalen och synkronisera den till din telefon.

Steg tre

Tilldela den tysta ringsignalen till din SPAM-kontakt.

Nu när den som ringer upp, lyser din telefon fortfarande, men du hör inte någonting. Nu är detta inte ett sant blockerat samtal, vilket är anledningen till att jag sa att det bara minskar irritationsfaktorn med 50 procent. Telefonen kommer fortfarande vibrera när ringsignalen är avstängd, och det kommer fortfarande att avbryta dina appar och / eller musik när de ringer. Men det är bättre än ingenting, och det är den enda fria metoden du kan använda utan att jailbreaking din iPhone.

Jag vet att detta inte är en helt tillfredsställande lösning, men tills någon gör en app för att blockera samtal är det här vad vi fastar med. Men att tilldela fel nummer till en viss kontakt kommer åtminstone att låta dig veta vilka samtal som ska ignoreras. I mitt fall finns den här mannen som ringde mig minst en gång varannan dag, trots att jag fortsätter att berätta för honom att det är fel nummer. Jag har räknat ut hans namn ( det är Jerome ) och nu hälsar jag honom med namn varje gång och berättar att han slutar kalla för Guds kärlek. Eller jag hämtar bara telefonen och börjar sjunga på toppen av mina lungor. Det är typiskt som ett omvänd vevanrop.

Hur som helst, om du kan räkna ut ett sätt att inaktivera vibrering för specifika iPhone kontakter, vinner du priset. Med den här lösningen blir 45 procent bättre.

Obs! Om du vill förhindra oönskade samtal från stalkers / exes / telemarketers på vägen rekommenderar jag att du får ett Google Voice-konto eftersom du enkelt kan blockera enskilda uppringare med Google Voice.