Kom igång med ny startmeny i Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Startmenyn har sett små förfiningar sedan Windows 10 lanserades 2015. Den senaste uppdateringen lägger fokus på snabbhet och anpassning. Även om vissa kanske inte är galna om det nya utseendet, är införandet av plattor fortfarande en viktig del av den moderna och förbättrade Start-upplevelsen. I den här artikeln går vi igenom förbättringarna och ger dig en bra skärmdump av vad jag tycker mest om den förbättrade startmenyn på Windows 10 årsjubileumsuppdatering.

Starta menyförbättringar i Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Årsdagsuppdateringen fortsätter att bygga på förbättringarna genom att ge mer balans för användare på en 2 i 1 yta eller annat tablett. Börja känna dig riktigt hemma om du använder Touch eller en mus / spårväg för att interagera med menysystemet. Tablet-läge, som aktiverar en startskärm för hela skärmen, finns fortfarande kvar men börjar känna sig lite överflödig. Personligen, inte ett fan (som du kan berätta ...)

Starta Start-menyn i Windows 10 Anniversary Update; Det första du kommer att märka är att All Apps- menyn har tappats och istället för att visa ditt applikationsbibliotek. Jag håller med förändringen, trots allt, när du öppnar Start är din avsikt att starta en app; Den nya uppdateringen gör det lite enklare och sparar ett klick.

Den alfabetiska beställningen av applikationsbiblioteket innehåller även små förbättringar; Nummerfiltret har ersatts av en pund nyckel. Även om dessa förbättringar inte kommer att betyda mycket för makten användare, för nybörjare eller mellanliggande, kommer de att göra navigering på menyn känner mindre krossning.

Sökrutan är ett av de vanliga sätten som användare startar program i Windows 10. Funktionen Instant Search, som integreras med Cortana Search, lägger till snabba filter längst ner för olika delar av systemet, till exempel appar, inställningar, dokument, mappar, musik, video och webben. Tidigare begravdes dessa alternativ under My Stuff.

Startmenyn är strukturerad annorlunda, strömalternativ, ofta åtkomliga mappar och din användarprofil har flyttats och konsoliderats till knappar längst ned till vänster. En hamburgermeny har lagts till för att göra det enkelt att välja, men också ge detaljer för varje funktion.

Anpassa Start-menyn känns mindre stel, användare kan nu ändra storlek på Start-menyn i flygningen horisontellt. Tidigare visade fler kakel, krävs att du öppnar Inställningar> Anpassning.

Övergripande förbättringarna är mindre men välkomna. Startmenyn känns mycket snabbare när du startar. Om du använder Windows 10 på en surfplatta, t.ex. en Surface Pro, kommer startskärmen för Windows 8-stilen att vara mindre än ett behov. Det skulle ha varit trevligt om Microsoft lade till ett alternativ att dölja alla UWP-appar på Start. För närvarande kan du bara göra det genom att manuellt avlägsna varje app, en efter en.

Om du missade det, kolla in vår fullständiga översikt / skärmdump om du vill arbeta med Windows 10 årsjubileumsuppdatering i Tablet-läge.

Vad tycker du har du blivit van vid den nya startmenyn sedan du uppgraderat till Windows 10? Användare som fortfarande kör Windows 7 eller Windows 8, är några av de förbättringar som nämns lockande nog att få dig att byta? Låt oss veta i kommentarerna eller gå med i diskussionen i vårt nya gP Windows 10 Forum.