Så här lägger du till en ny app till bärbara appar

Bärbara Apps är ett bra sätt att använda de appar som du älskar från en USB-flash-enhet eller från Dropbox, utan att installera dem på de system du använder. Lägga till nya appar i dina personliga bärbara appar är alltid ett måste, så här lägger du till nya appar.

Installera nya bärbara appar

Den första och uppenbara innebär att du går till menyn, klickar på Apps och sedan får fler appar.

Därefter kan du ladda ner de nya apparna du vill. Det här är appar som är säkra på att arbeta med plattformen.

Dina nya appar laddas ner och installeras och du hittar dem på menyn på nolltid.

Låt oss nu säga att du har laddat ner en paf.exe-fil (det är formatet Portable Apps använder för enkel installation) och du vill installera den på plattformen. Det finns två sätt att göra det.

En är att bara dubbelklicka på filen och sedan berätta för installationsprogrammet där din Portable Apps-katalog är. I slutet av installationen kommer appen att finnas i huvudmenyn.

Om du är så lat som jag är och du inte känner för att klicka för att hitta PA-katalogen, kan du också klicka på Installera en ny app från menyn. Detta kommer också att innebära att du berättar om var installationsfilen är. Om standardöppningen är Dokument och du lägger den där, det är ett mindre klick.

Men säg att du hittade den fantastiska bärbara appen du vill installera, men den är inte konstruerad för plattformen. Vad händer då?

Här vill jag installera CCleaner Portable. Bara ladda ner det (du kan hämta det här) och packa det direkt till katalogen Portable Apps, där du skapar en katalog för den.

Det finns en sak att göra om jag vill se CCleaner i min bärbara Apps-meny. Gå till menyn och klicka på Uppdatera appikoner.

Nu kommer det att dyka upp i menyn.

Bara ett snabbtips: om appen inte dyker upp måste du ha lagt den i en underkatalog. Programmets huvudkatalog måste vara i huvudportabellen Portable Apps, eller plattformen hittar inte den.