Hur blockera SMS och text Spam med AT & T-meddelanden gratis

Så, min fru håller på att få lager tips via text på hennes iPhone. Det skulle vara bra om A ) vi var dagshandlare, B ) vi hade begärt lager tipsen i första hand och C ) om tipsen var bra. Men ingen av dessa saker är sanna. Och allt detta textmeddelande spam skämtar verkligen oss bort - speciellt när textmeddelanden över gränsen är $ 0, 10 per pop. Det finns några betalda tjänster och abonnemang, både från AT & T och från tredje parter som hjälper dig att hantera SMS-skräppost, men beroende på hur mycket SMS-spam du faktiskt får, kan kostnaderna för dessa tilläggstjänster faktiskt uppväga dina överlåtelser. Lyckligtvis har AT & T nyligen utrustad ett nytt sätt för dig att minska eller eliminera textmeddelanden utan att betala extra.

Om du är trött på att få skräppostmeddelanden, följ dessa steg och få lite lättnad.

Blockera e-posttext Spam

Steg ett

Registrera dig för ett My Messaging-konto med AT & T Wireless på mymessages.wireless.att.com. Otroligt, du kommer inte att ha en inloggning för den här sidan som standard. Först måste du klicka på Registrera nu och skapa ett lösenord. AT & T kommer att texta dig en registreringskod när du är klar.

Bara för att klargöra detta är helt annorlunda än din MyWireless-inloggning som är associerad med din AT & T iPhone app. Jag vet ... konstig.

Steg två

Logga in efter att du har registrerat dig på mymessages.wireless.att.com och skrivit in din registreringskod.

Steg tre

På nästa skärm har du ett antal Blockeringsalternativ .

Markera Blockera alla textmeddelanden som skickas till dig som e-post och Blockera alla MMS-meddelanden som skickas till dig som e-post . Du kan också uppnå samma sak genom att välja Block från rullgardinsmenyn Mobilnummer.

I grund och botten, vad detta gör är att stoppa människor ( eller spambotrar ) från att skicka dig textmeddelanden via e-post. Detta kan göras genom att skicka ett meddelande till [email protected] eller [email protected] från någon e-posttjänst. Nackdelen med detta är att det inte kostar avsändaren en dime, medan det ställer upp avgifter / användning för dig. Det är därför det är den föredragna metoden för textspammare. De brukar bara skriva in alla möjliga mobilnummer och hoppas att få dig på det sättet. Eftersom det är ett komplett skott i mörkret, kan du vanligtvis inte få någon lättnad genom att " unsubscribe ". Att svara på masstextmeddelanden kan bara bjuda in mer skräppost eftersom det bekräftar att de har ett giltigt AT & T-mobilnummer.

Att blockera all e-post och MMS är den säkraste metoden för att minska e-postbaserad textskräppost. Du kan stoppa handledningen här om du vill. Men om det här är första gången du lär dig om denna e-post-till-text-funktion och du vill fortsätta använda den men inte vill exponera dig själv till spammare, fortsätt läsa.

Hantera text-till-e-post med AT & T

Du kan begränsa text-till-e-postfunktionerna på din telefon utan att helt blockera vänner och familj som skickar dig legitima texter. ( Så här kommunicerade jag via text med personer som hade mobiltelefoner innan jag hade en själv. )

Steg ett

Lägg till e-postadresser i din Tillåt lista. Detta fungerar som en vitlista. Du kan ta emot e-postmeddelanden som text från dessa adresser även om du har all e-posttext blockerad ( som vi gjorde ovan ). Du kan ange en fullständig e-postadress eller bara en domän. Till exempel, om du inkluderade i din tillåtelselista, kan du få e-post från någon med en -e-postadress.

Steg två

Lägg till e-postadresser i din blocklista . Detta fungerar som en svart lista. Du kommer inte att få några textmeddelanden från dessa e-postadresser eller domäner, även om du inte har blockerat alla textmeddelanden.

Steg tre (valfritt)

Blocken och Tillåt listor har sina begränsningar. För en kan det vara en smärta att lägga till personer en i taget till din tilldelningslista om de ändrade sitt e-postmeddelande eller om du ville inkludera någon annan. Blocklistan fungerar också om du känner av avsändarens e-postadress. Spammare spoofar vanligtvis en e-postadress eller sminkar nya varje gång.

Ett bättre sätt att filtrera ditt inkommande email-to-text-meddelande är att skapa ett alias. Ett alias är en modifierad @ txt.att.net-adress som är svårare att gissa. Plus, om det blir äventyrat, kan du alltid ändra det.

För att skapa ett alias, klicka på Meddelandealternativ till vänster .

Skriv ditt aliasnamn i det andra fältet. Till exempel har jag ställt upp så mail till groovinjackm[email protected] vidarebefordras som texter till min mobiltelefon.

När du har skapat ett alias kan du gå tillbaka till Message Prefences och välja det från rullgardinsmenyn Från adress / alias .

Till exempel gör det så texter som skickas från din mobiltelefon till e-postadresser kommer att ha [email protected] i det skickade fältet.

Observera att du fortfarande debiteras för alla utgående / inkommande textmeddelanden som vanligt.

Det finns ett sista alternativ som du bör vara uppmärksam på på skärmen Meddelandealternativ . I botten finns ett fält för antal segment . När någon skickar ett e-postmeddelande eller ett textmeddelande som är längre än 160 tecken blir det uppdelat i segment. Du får betalt för varje segment som om det var ett separat textmeddelande. Du kan ställa in det till ett tal mellan 1 och 10, vilket hjälper till att undvika att ha ett enda email kostar dig $ 1, 00.

Slutsats

Så, dessa inställningar hjälper dig att minska spam textmeddelanden genom att blockera en av de vägar som spammare använder för att nå dig. Det kommer inte, tyvärr, att stoppa mobil-till-mobil text spam. Och det kommer inte att hindra dina vänner eller familj från att vidarebefordra dig oönskad masstextmeddelanden som om de var e-postkedjebrev. Men det är en början.