Hur Maximera Kindle Fire HD Batterilivslängd

Kindle Fire HD är redan byggt för bra batterilivslängd direkt ur lådan. Det finns dock några knep som kan användas för att göra det ännu bättre och verkligen klämma varje sista sekund med användning av en enda batteriladdning. Inte alla dessa tips är praktiska, men anställning av dem kommer säkerligen att öka din juice.

Förbättra Kindle Fire HD batterilivslängd

Vrid ljusstyrkan hela vägen ner

Även vid den lägsta inställningen har Kindle Fire HD en lysande skärm som lätt kan ses under de flesta förhållanden. Detta tips är speciellt användbart vid svagt ljus på flygplan eller i sovrummet. Jag har funnit att allt annat än den lägsta skärmens ljusstyrka orsakar ögonsträckan. Att sänka ljusstyrkan till lägsta möjliga inställning kan förlänga batteriets livslängd med flera timmar när den används för läsning.
För att justera skärmens ljusstyrka, öppna anmälningsfältet genom att svepa ner från skärmens övre del. Tryck på knappen Ljusstyrka och dra sedan reglaget till vänster.

Inaktivera e-postsynkronisering

Om du har konfigurerat e-postapplikationen för att använda en av dina konton, kommer den som standard automatiskt att ansluta till postservern för att kontrollera inkorgen var 15: e minut. Var och en av dessa kontroller förbrukar batteriet, och för många är dessa kontroller inte nödvändiga. När synkronisering är avstängd kan e-post fortfarande kontrolleras manuellt från e-postappen.

Om du vill inaktivera e-postsynkronisering öppnar du e-postinställningarna från antingen e-postprogrammet eller Kindle Fire-menyn - Mer> Program> E-post, Kontakter, Kalendrar . Peka på kontonamnet och stäng av synkroniseringsinställningen.

Inaktivera platsbaserade tjänster

Ett annat sätt att spara en marginell mängd energi är att inaktivera platsbaserade tjänster. Dessa tjänster går i bakgrunden och använder information som samlats in från din WiFi-anslutning för att bestämma din geografiska plats. Även om detta inte kryper ut dig kan det spara batterisjuka genom att stänga av det.

Om du vill inaktivera platsbaserade tjänster öppnar du anmälningsfältet och bläddrar till Mer> Platsbaserade tjänster och stänger av båda alternativen.

Stäng av Bluetooth och WiFi

När du vet att du inte använder Bluetooth, kan du stänga av det kan ge lite batteritid. Ännu viktigare är att inaktivera WiFi när den inte används kan förbättra batteriets livslängd med ytterligare 30-60 minuter per laddning. Ett snabbt sätt att inaktivera båda är att aktivera flygplansläge (flygplansläge i USA) eftersom det här läget inte fungerar någon annan funktion.

Trådlösa inställningar kan nås i en knapp på skärmen efter att du sveper ner meddelandefältet.

Undvik spel och CPU-intensiva appar

Så roligt som de kanske är, spel tar upp mycket juice. Om du letar efter att få den annonserade 8+ timmars användning av Kindle Fire, spelar spel och annan hårdvara tasking apps inte sättet att göra det. Om du vill spela spel rekommenderar jag att du gör det nära laddningskabeln, eller till och med medföljande laddningskabel.

Inaktivera bildbelastning i webbläsaren Silk

Laddar bilder när du surfar på nätet äter mycket energi. Vanligtvis är bilder avgörande för en halvvägs anständig webbupplevelse, men om du kan leva utan dem kan du öka batteriets livslängd väsentligt. Det här är en av de tips jag sparar för de sista grävda ögonblicken där batteriet är lågt och jag är ingenstans nära en laddare.

För att stänga av bildläsning öppnar du webbläsaren Silk och trycker på inställningsknappen. Nära längst ned på inställningssidan avmarkera kryssrutan Ladda bilder.

Har du metod för att spara batterier på din Kindle Fire? Lämna en kommentar och berätta om det!