Apples hemliga knep för att göra iPhone ser snabbare ut

Apple har verkligen uppdaterat hårdvaran inom IOS-enheter under åren. Men ökar maskinvaruökningarna i förhållande till de uppenbara eller annonserade hastighetsökningarna? Kanske, men å andra sidan kan det ha något att göra med en "funktion" som Apple införlivat med iOS 3.0.

Varje gång en app stängs tar iOS en skärmdump. När appen startas upp visas skärmdumpen kortfattat medan den verkliga appen laddas i bakgrunden. För alla som använder det här systemet kommer det bara att se ut som appen laddas omedelbart, men i verkligheten är det ett stänk av en skärmdump som döljer själva laddningen. Det är verkligen ganska smart, och funktionen är dold nog så att de flesta inte ens tänker på det. För det mesta är det inte ens märkbart, men det har enstaka glitch med stora (långsamma) laddningsappar. Om appen inte laddas tillräckligt snabbt, visas skärmen frusen i några sekunder eftersom skärmdumpet inte kan reagera på beröringsinmatning.

Även om jag vet att Apple använder denna lilla prestationsfusk, gör det fortfarande att iOS känns snabbare. Och det ser verkligen ut snabbare, förutom om du inte har iPhone ansluten till ett diagnostiskt verktyg är den enda indikatorn för prestanda visuell.

Apple slutade inte med det här tricket på bara iOS men. Safari för beröringsvänliga Mac-datorer använder också en liknande snabbinspelningsbuffert. Det enklaste sättet att se detta om du är på MacBook Pro är att använda Google Instant-sökresultat. Om du klickar på en länk och sedan sveper för att bläddra tillbaka till föregående sida kommer det att bli en fördröjning om några sekunder, men det är fortfarande inte något som är lätt att märka.

Sammantaget gillar jag den här funktionen, eftersom det tar mig en sekund att acclimate mig själv till en nyligen lanserad app ändå. Den enda gången som det blir smärtsamt uppenbart är på Jailbroken-enheter där normal prestanda minskas något från efterföljande programvaruändringar.