13 nya funktioner och förbättringar att kolla in iOS 11

Apples nya version av sin mobila plattform, iOS version 11, är en signifikant uppdatering med många funktioner förbättringar hela för iPad och iPhone. Den här artikeln visar några av de bästa som du bör försöka efter uppgradering.

Nya funktioner i iOS 11 du bör kolla in

Låsskärm nu med integrerade meddelanden

IOS 11 ändrar uppförandet av meddelanden och låsskärmen. I stället för separata gester att ringa upp är det nu en skärm; även när du befinner dig inom en app eller på startskärmen. Det känns lite krossat först, men du blir så småningom vant vid det.

Filer App

Filhantering har saknats i år på iOS. Och nu är det äntligen här. Filen App bygger på iCloud, men stöder andra filhotellstjänster som OneDrive, Dropbox, Google Drive och BOX. Så, du kan centralt hantera och spara dina filer där. Precis som Finder eller File Explorer i Windows 10 kan du skapa mappar, dra och släppa filer (endast iPad) och färgkod och peka på dina ofta åtkomna mappar. Filer kommer att se mer användbarhet på en iPad än iPhone dock.

Nytt kontrollcenter

Control Center får en stor omkonstruktion i IOS 11; Med hjälp av ett widgetbaserat gränssnitt kan du hantera alla inställningar i farten utan att lämna den. Music widgeten är också integrerad i Control Center. Funktioner som volym är bara en svep upp eller ner med hjälp av en gestbaserad reglage.

Användare kan justera ljusstyrkan, eller börja spela in din skärm också. Dess också mer anpassningsbar, så om du inte gillar var en viss widget är kan du flytta den runt. Vill du lägga till fler widgets? Öppna Control Center-inställningen och välj sedan på de andra kontrollerna som du vill ha snabb åtkomst till.

Skärminspelare

Om du vill skapa en video-handledning har Apple gjort det mycket enklare med en inbyggd skärminspelare. Från Control Center, tryck på inspelningsknappen. En röd banner visas överst på skärmen som indikerar att skärmen spelas in. När du är klar trycker du på bannern för att avsluta inspelningen.

Om du inte ser inspelningsknappen i Control Center kan du behöva växla på den. Öppna inställningar> Kontrollcenter> Anpassa kontroller.

Fånga och kommentera skärmdumpar

Att arbeta med skärmdumpar är också mycket lättare. När du tar en skärmdump placerar den en miniatyrbild i det vänstra hörnet där du enkelt kan komma åt det och göra ändringar som att beskära det eller lägga till kommentarer.

Loop Effects in Photos

Om du äger en iPhone 6 eller senare är du troligt medveten om Live Photos-funktionen som låter dig spela live stillbilder. IOS 11 låter dig nu redigera dessa bilder så att du kan tillämpa en effekt som loop eller studsa. Detta kommer att ge en verklig effekt av ett levande foto.

Anteckningar - Scanner, Instant Notes

Mobila skannrar har tagit av i de senaste tiderna; appar som OneDrive, Office Lens och Dropbox låter dig nu skanna dokument från sina respektive appar. Anteckningar kan göra samma sak - du kan även skriva under dokument. Notes-scannern tar automatiskt bort bländning och artefakter också. Om du använder en iPad Pro med penna kan du skapa anteckningar från låsskärmen utan att öppna enheten.

QR-kodskanner

En annan användare kommer att hitta i kameran är appen möjlighet att skanna QR-koder. När du skannar en QR-kod kommer kamerans app att erbjuda förslag på vad du ska göra med det.

Ökad verklighet

En annan fördel med att använda kameran med iOS 11 är stöd för AR. Augment Reality är i grunden ett sätt att lagra digital information över den verkliga världen. Om du använde de senaste åren Pokemon Go fick du din första smak av AR. I år tar Apple det vidare och du behöver inte en ny iPhone att använda den - 6s, SE och iPhone 7 stöds alla. Här är några appar som du kan prova med AR inbyggd:

  • SkyView Free
  • Sky Guide AR
  • Thomas tankmotorn
  • IKEA Catalog
  • Komplett anatomi

Stör inte under körning

Många förare har varit skyldiga till det: textning eller svar på samtal under körning. Men det här är en farlig praxis som kan leda till en olycka, även för erfarna förare. Apple är medveten om problemet och gör det enklare för användarna att inte svara på text eller ta emot samtal under körning.

IOS kommer nu att upptäcka när ditt fordon är i rörelse och automatiskt aktivera Stör ej vid körning. Du kan få iOS att svara med en automatisk text eller du kan anpassa den med ditt eget svar. IOS kommer som standard att föreslå att du slår på den även för passagerare i flyttbara fordon - jag antar att användarna kan förbli undantaget från regeln.

Lagringshantering

Lagringsinställningarna fick en bra uppdatering, med ett mer färgstarkt diagram som ger dig en bättre uppfattning om vad som kan utnyttja hela ditt utrymme.

Siri - Naturlig röst och personlig DJ

Apples digitala assistent fick lite vokal träning och förbättringarna visar i en mer naturlig ljudsignal Siri. Även om jag sällan använder henne, när du gör det kommer du att märka och uppskatta skillnaden. Siri kan också vara din personliga DJ-jag kunde ringa upp henne genom att säga "Hey Siri, spela min 80-tal popmusikspellista" och hon svarade förvånansvärt bra.

Bonus: Bakgrundsbilder

Från och med iOS 5 började Apple bunta nya bakgrundsbilder, så att du kan anpassa lås och startskärm med vackra bilder. Version 11 är inget undantag, som innehåller en blandning av blomkraft och retro regnbåge, Apple-inspirerade banderoller. Jag älskar blommorna - de ser lite CGI / illustrerade, men de är trevliga och gör din skärm pop och känner sig fräsch.

Det finns mycket mer, men det här är några av de sannolika som du kommer att vilja försöka efter uppgradering till iOS 11. iPad kommer att se de flesta fördelarna med uppgraderingen, vilket ger en mer desktop-liknande upplevelse för användare som fortfarande inte kan förbinda sig till det på heltid än. Vi fortsätter att utforska iOS 11 och om vi hittar ytterligare funktioner som vi tror att du kommer att tycka om, uppdaterar vi den här artikeln. Under tiden, berätta vad du gillar eller inte gillar i uppgraderingen.

Kom ihåg att följa vår säkerhetskopieringsguide om du inte har uppgraderat till iOS 11 än.