Så här lägger du till ditt företag i Google Maps

Ett av de bästa sätten att hitta lokala kunder är att lista ditt företag på Google Local (även känt som Maps eller Places). Om du äger ett litet företag är det möjligt att Google inte har lagt till din lista i sitt kartsystem ännu. Detta är särskilt sant om du nyligen har börjat verksamheten. Det är också möjligt att det kan listas, men den aktuella noteringen är inte upptagen och kan vara felaktig.

Besök http://www.google.com/places/ och klicka på Starta nu.

På nästa sida kommer du att bli ombedd att logga in på ditt Google-konto. Om du redan är inloggad kommer den att hoppa över den här sidan.

Obs! Var noga med att du är inloggad på rätt Google-konto. Vilket konto som för närvarande är inloggat blir listhanteraren för det företag du lägger till.

Google frågar dig först för ditt företags offentliga telefonnummer.

Om Google hittar ditt företag och det har en notering kommer du till Google+ Lokalsidan. Besök bara den aktuella listan och klicka sedan på länken "Hantera den här sidan" längst ned till höger. Observera att redigering av affärsuppgifter kommer att likna att skapa ett nytt företag, enligt nedan.

Om Google inte hittar ditt företag och en lista inte existerar blir du uppmanad att skapa en från början. Processen är inte svår, och det kräver bara att du anger detaljer om ditt företag för personer som använder sökning för att se. Vissa detaljer, som kategorierna, kan förbättra chanserna som någon ser dig när du letar efter en viss tjänst på Google.

Var noga med att lägga till bilder, personer som söker Google och tittar på lokala företags sidor älskar att se bilder.

När du har allt i ordning klickar du på Skicka.

Det finns en sista sida att gå. Ange bara det kontaktnamn som du vill ha på kuvertet som Google skickar dig. Eller, om du hävdar ett företagsuppgifter redan på Google, har du extra möjlighet att ringa företagets telefonnummer.

Obs! Verifiering via telefon är inte tillgänglig för nya företagsuppgifter.

Om du har ett nytt företag eller väljer att gå på vykortvägen, vänta bara några veckor och du bör se ett kuvert från Google i posten.

Inuti kuvertet kommer en sida från Google med instruktioner, men ännu viktigare en 5-siffrig PIN- kod .

Med PIN-koden i handen loggar du in på samma Google-konto som du begärde det med och besöker http://www.google.com/local/add/businessCenter.

Härifrån, gå ner till din företagsnotering och det kommer att finnas en ruta för att ange din PIN-kod. När du har skrivit in det och klickar på "Gå" kommer ditt företag att sättas i kö för att publicera på Google Local. Det kan ta 24 timmar för verksamheten att visas på Google Maps en gång verifierad. Det är allt som finns där.

Grattis, du har nu total kontroll över företagets notering på Google. Detta kommer att öka din exponering för företag, men inget garanteras. Det kan hända att du måste röra med de kategorier och nyckelord som används för att utlösa sökningar, eller gå till Google AdWords Express. Om du vill göra ändringar i din notering kan du göra det med samma kontrollpanel som tidigare.