Ta fantastiska bilder på Android med Pro HDR Camera App

Om du vill ta bilder med hög dynamisk rang (HDR) med din Android-smarttelefon kan Pro HDR Camera-appen vara exakt vad du letar efter. Här är några exempel och hur du använder det.

Vad är HDR?

HDR står för High Dynamic Range och att citera Wikipedia definitionen:

En uppsättning metoder som används vid bildbehandling och fotografering för att fånga ett större dynamiskt intervall mellan de ljusaste och mörkaste områdena i en bild än nuvarande standardiserade digitala bildhanteringsmetoder eller fotografiska metoder. HDR-bilder kan representera mer exakt intervallet av intensitetsnivåer som finns i reella scener, från direkt solljus till svagt stjärnljus och fångas ofta genom ett flertal olika exponerade bilder av samma ämne.

Precis som i exemplet nedan ser några av dessa bilder långt mer spektakulärt ut än deras "normala" motsvarighet, och med hjälp av appen visar jag hur lätt det tar dem. Jag överdrev detta bildexempel, men du får bilden - meningen är avsedd.

Pro HDR-kamera är inte en gratis app - du kan hämta den från Google Play Butik här, men för vad det gör är priset $ 1, 99 värt det.

Efter installationen, skjut den upp och välj ämnet för ditt konstverk, håll väldigt stilla och klicka på inspelningsknappen. Du kan också bestämma innan hand om du vill att blixten används eller inte.

Om du klickar på HDR-knappen kan du ställa in appen automatiskt, eller du kan själv bestämma nivåerna för större kontroll. Användargränssnittet är lätt att använda och fingervänligt, även på mindre skärmar.

När bilden har tagits upp kommer den att behandlas, varefter du kommer att tas till en skärm där du kan justera nivåerna efter eget tycke. Du kan justera ljusstyrka, kontrast, mättnad, värme och nyans. När du är nöjd, spara bara den.

Också, om du vill gå tillbaka till en bild du tog före och redigera du kan. Tryck på miniatyren på bilden som sparats på enheten.

Innan du använder appen i stor utsträckning, gå till menyn Inställningar för att tweak hur appen fungerar. Du kan till exempel bestämma när du vill att appen ska fokuseras, och även om du vill spara både originalet och de resulterande HDR-bilderna. Om du vill göra ändringar senare är det alltid en bra idé att spara original.

En annan viktig inställning gör att du kan välja den upplösning där bilden sparas.

Det är en app som fungerar ganska bra, och du behöver inte vara en professionell fotograf för att ha mycket roligt. Kom dock ihåg att det kanske inte fungerar med alla telefoner där ute. Utvecklarna säger att det fungerar korrekt på Motorola, HTC och de flesta Samsung-telefoner - så ditt körsträcka varierar beroende på vilket varumärke du äger.

Det fungerade bra på min Sony Xperia T, men för att vara säker, kan du alltid prova med den 15-minuters återbetalningsperiod du har i Google Play Butik.