Överför filer mellan din Android-enhet och dator trådlöst

Letar du efter ett enkelt och enkelt sätt att överföra filer mellan din dator och Android-enhet? Tack vare AirDroid-appen kan du överföra filer utan att ansluta enheten till din dator. Det är inte bara begränsat till att överföra filer heller. Den låter dig skicka och ta emot meddelanden, hantera kontakter, visa samtalsloggar och kontrollera enhetens information. Det bästa med det här verktyget är att du inte behöver installera någon tredje parts programvara på din dator först - allt är gjort över luften.

Obs! Din dator och Android-enhet måste anslutas till samma Wifi-nätverk för att detta ska fungera. Du kan använda AirDroid på Mac, Linux och Windows via din favorit webbläsare.

Hur man använder AirDroid

Öppna Google Play och installera AirDroid på din enhet.

Kör programmet och tryck på Start för att starta anslutningsprocessen.

När du har öppnat programmet visas två webbadresser och en säkerhetskod som används för att ansluta enheten till din dator. Använd antingen adressen, här använde jag web.android.com.

Öppna nu din webbläsare på din dator och gå till webbadressen. Det visar dig en QR-kod och en plats för att ange säkerhetskoden som visas på din enhet. Använd en metod för att ansluta enheten. Processen är säker eftersom QR-koden och säkerhetskoderna ändras efter en tid. Så även om du lämnar din enhet ansluten, kommer anslutningen att ta vår tid efter några minuter om den inte används.

Efter att ha anslutit till enheten kommer det att visa dig en hel del alternativ i din webbläsare i en snygg och enkel instrumentbräda. Från instrumentpanelen kan du få information om din enhet och de saker du kan hantera. Låt oss ta en titt på hur man överför filer.

Klicka på Filer från instrumentpanelen.

En filhanterare öppnas och visar alla mappar på din enhet, inklusive ditt SD-kort. Välj de filer du vill ladda ner från en mapp, högerklicka och välj Spara nedladdning som Zip. Om det bara är en enda fil, klicka på nedladdningsalternativet.

Du kan också ladda upp filer från din dator till din enhet. Klicka bara på uppladdningsknappen längst upp till höger och välj de filer du vill spara på din enhet. Det kan vara bilder, anteckningar, musik eller något du vill ha.

Du kan visa dina enhetens detaljer från instrumentpanelen och spara anteckningar.

Du kan även skicka och ta emot SMS från din instrumentpanel. Klicka bara på ikonen Ny SMS från toppen som visas nedan.

Om du vill koppla från enheten när som helst trycker du på Koppla bort på din telefon eller surfplatta.

Slutsats

AirDroid är ett måste ha verktyg för alla de Android-användare som vill ha trådlöst hantera filer på sin enhet. Det är enkelt, enkelt att använda, och behöver inte installeras av en tredje part. Om du har använt AirDroid, lämna en kommentar och berätta om det.