Echofon: En Twitter-klient med flera plattformar

Om du har flera Twitter-konton som jag (för webbplatser eller vad som helst) vet du vad en tråkig process som loggar ut för att logga in på en annan kan vara. Här finns Echofon, en Twitter-klient med flera plattformar.

Jag har använt Windows-versionen i stor utsträckning, men du borde veta att det finns en version för Mac och IOS, liksom en Firefox-förlängning. Den groovy delen är att om du har enheter som kör alla dessa operativsystem (eller några av dem), kommer olästa tweets att synkronisera mellan dem. Du kommer inte att riskera att återläsa samma tweets igen och du blir effektivare, vilket gör världen till en bättre plats ... Jag tror att en Android-version inte skulle ha skadat, men kanske finns det en planerad för framtiden.

Innan jag hoppar över till företag, låt mig säga att du kan få Echofon på den officiella hemsidan, här.

Efter installationen kommer din skärm att se ut som den första gången du börjar. Du måste auktorisera Echofon att använda ditt Twitter-konto.

Nu är du i huvudfönstret och jag antar att du vill lägga till fler konton. Så klicka bara på Echofon längst upp i fönstret och sedan på Inställningar.

Du får en alternativskärm. Klicka på Lägg till konto och godkänn de konton du behöver.

Genom att klicka på ett kontonamn kan du aktivera synkronisering för det. Det betyder att olästa tweets kommer att synkroniseras över enheter. Du kan också ta bort ett konto här, välj teckensnittstorlek och förhindra att appen irriterar dig med iPhone-meddelanden när den används på datorn.

Att använda Echofon är en straight forward-process. Du har ett huvudfönster som visar dig flödet av det konto du tittar för just nu.

Det här fönstret har en verktygsfält överst, där du har tillgång till @koppla, Twitter-meddelanden, listor och söka efter det kontot. Om du vill lägga till en ny Tweet skriver du det bara i fältet på undersidan av fönstret och trycker på Enter.

Det är också möjligt att svara på tweets och titta på dem. Håll muspekaren bara över en viss tweet och du får de alternativen.

Nu, om du vill titta på en annan av dina konton och lägga in den, behöver du bara klicka på din avatar i nedre delen av fönstret (vänster sida av Tweet-postrutan) och växla.

Om du föredrar Firefox-tillägget, ligner det på appen. Installera det är enkelt (länken på Echofons webbplats skickar dig direkt till installatören). Du måste bara spåra förlängningen till rullgardinsmenyn Firefox, sedan Add-ons för att lägga till konton.

När du hittar den i listan klickar du bara på Alternativ, så får du samma alternativ som du hittar i den fullständiga skrivbordsversionen (de som beskrivs ovan).

Du har en Echofon-ikon på verktyget i Firefox och du får popup-meddelanden när en ny Tweet är upp. Högerklicka på ikonen låter dig Tweet den sida du tittar på. Jag håller bara förlängningen bara för det. Du kan också få tillgång till din profil, liksom inställningarna.

Vänsterklicka på ikonen kommer dig till ett fönster som ser ut som den stationära versionen av klienten med samma funktionalitet.

En enkel, effektiv Twitter-klient, det gör exakt vad det säger. Jag gillar det mycket, och jag fortsätter använda den för mina Twitter-konton.