Hjälp Microsoft ta en bit av skräppost med skräppostrapporteringsverktyget

" Gå med i Scruff när han slår mot Spam och ..." ärr vänta en sekund, den verkliga historien idag innebär Microsoft! Ok .. OH YEAH! För några dagar sedan släppte Microsoft sin nya rapport för tilläggsrapportering för e-post för Microsoft Outlook 2003, 2007 och 2010 32-bitars och 64-bitars. Det stämmer, Microsoft väcker sina Outlook-användare runt om i världen med ett nytt verktyg för att rapportera och stoppa spammare i deras spår ( eller åtminstone det är tanken jag antar ).

Hur som helst, när installationen läggs in, integreras det snyggt med Outlook. För att rapportera skräp / SPAM, öppna bara e-postmeddelandet, klicka på fliken Startsida på bandet och välj Skräp, Rapportera skräp . Presto!

Du kan också högerklicka meddelanden i din inkorg och välja skräp, rapportera skräp därifrån också.

Microsoft kommer att bifoga det misstänkta spam-e-mailmeddelandet till ett nytt e-postmeddelande och sedan skicka det till sin skräppostavdelning för analys, eller som jag vill kalla det - Spam-lab .

Klar för att gå med i kampen?

Hämta inloggningsrapporten för Microsoft Junk E-mail Reporting för Microsoft Office Outlook.

Jag ska erkänna Nedladdning på den här var lite knepig. Det finns 3 olika MSI-filer att välja mellan, men du behöver bara en av dem. Skärmbilden nedan ska hjälpa till, men jag kommer också att förklara dem här.

  • JunkEmailReportingTool.MSI är för Office 2003
  • JunkReportingAdd-in.Office-07.Office-10.x64-en.msi är för 64-bitars Office 2007 eller 2010
  • JunkReportingAdd-in.Office-07.Office-10.x86-en.msi är för 32-bitars Office 2007 eller 2010

Jag ger Microsoft lite kredit här för att försöka hålla SPAM borta från befolkningen. Jag är ärligt förvånad över att de gick ner på den här vägen så att de redan skulle få miljarder SPAM från Hotmail / Live Mail som de kan analysera och lägga till i sin spammotor ... Men okej. Det är fortfarande roligt att hjälpa. ;) Jag har precis laddat ner det själv och känner mig redan som en groovy spamdetektiv!