Blek - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är hjärnspelet Blek. Normalt är det $ 3, men du kan få det gratis från iTunes till torsdag den 15 september.

Vad är det?

Först kunde jag inte räkna ut spelet. Det hade inga instruktioner, inga inställningar. Bara en färgad cirkel och en bild av ett finger. Vid den tiden förlorade jag intresse. För att skriva artikeln hittade jag den officiella hemsidan och guiden.

Detta spel påminner mig om ett kors mellan Fruit Ninja och Snake. Du sveper med fingret för att skapa en linje för att gå igenom en serie färgade prickar. Linjen studsar runt och går i riktning mot din första gest. Om du gör en cirkel virvlar cirkeln runt spelbrädet som klickar på de färgade punkterna. Om din linje träffar den svarta punkten absorberas din linje.

Vem är det bra för?

Personer som gillar pool kommer att älska det här spelet. Spelet handlar om att förutse rörelse och studsa din linje på kanterna. Eftersom jag inte är bäst vid poolen, förlorade jag intresse snabbt. Utan ledtrådar eller tips gav jag upp på spelet efter några få drag. Du behöver tålamod och rymdorientering för att detta spel ska fungera. När du har en utmärkt runda kan appen dela video eller skärmdump av din spelning. Blek integreras med Game Center så att du kan tävla med vänner. Ingen av mina vänner ville spela spelet!

Ska du ladda ner det?

På min iPhone 5s som körde iOS 9 laddades spelet långsamt. Spelet tar upp cirka 90 MB på min enhet. Det är inte ett utrymmehår, men det är inte särskilt lutat om du kör lågt i rymden. Jag tvivlar på om jag spelar den igen. Yup, avinstallerat det bara ...