Google Voice nu tillgängligt på iPod och iPad

När den officiella Google Voice-appen släpptes för iPhone möttes även med vågor av arg iPod och iPad-användare som blockerades från att ladda ner den. Nu har Google slutat att utveckla en iPod och iPad-kompatibel version, och det slog precis i appbutiken igår. Slutligen kommer Google Voice-användare på iPod och iPad att ha en av de stora funktionerna de har missat, Push Notifications.

Google Voice-appen på iPod ser ut som det gör på iPhone (och du kan tänka dig att på iPad är det samma, bara 4 gånger större ). Vi tänkte att efter all väntan Google skulle förvåna oss genom att inkludera VoiP-samtal via Gmail, hade vi fel. Alla Google Voice-apper gör det som webappen har gjort hela tiden och ringer telefonen. Det är irriterande och en stor besvikelse men vi visar att Apple inte skulle ha tillåtit det ändå. Å andra sidan ger Push Notifications en helt ny användbarhet för textning med Google Voice. Textmeddelanden via Google Voice har varit gratis hela tiden, men nu kommer din iPod eller iPad ( speciellt användbar för 3G iPads ) att få varningar när du får en ny text, och att mina vänner är väldigt groovy.

Sammantaget är Appen helt enkelt en uppgradering över den befintliga mobilversionen av Google Voice. Att hantera Google Voice med appen är mycket lättare, och Push Notifications gör att textning känns äkta igen.

För att ladda ner Google Voice-appen på din iPod eller iPad, gå till App Store och leta efter Google Voice. Från listan över resultat borde det vara den allra första appen på listan. Alternativt kan du bara besöka den här länken.