All New Path App för iPhone och Android

Sökvägen, den personliga appen för bilddelning, uppdaterades idag. Avsevärt. Det är inte samma app längre och har en helt annan agenda. Om du inte är bekant med vad vägen var förut förklarar jag. Vägen var där för att ta bilder med viss kontextuell information (tid, väder, plats) och dela dem med en liten grupp vänner med hjälp av push-meddelanden och e-post. Det var allt det gjorde. Det enda som kunde jämföras med var Instagram.

Dagens uppdatering ändrade helt spelet. Det gör fortfarande samma kärnfunktioner, förutom nu gör det mycket mer. Banens webbplats hävdar att det är "Den smarta journalen som hjälper dig att dela livet med dem du älskar". Det första jag märkte är hur otroligt vackert det är nu. Den sportar en ny ikon och en helt uppdaterad design som ser mer ut som en riktig dagbok. Den har en funktion som heter "Omslag", som är som tapeter för din väg. En av mina favoritfunktioner är en subtil, men när du sveper upp och ner för att se din tidslinje, visar den en motsvarande klocka med exakt tid och datum när allt hände.

Hela appen flyttas till sidan för att avslöja andra alternativ. Swiping till höger avslöjar navigeringen, medan svepning till vänster visar alla dina vänner och ett alternativ att lägga till mer. I huvudvyn finns ett plustecken i nedre vänstra hörnet för att skapa ett nytt inlägg. Det kommer att dyka upp en massa alternativ för att välja vilken typ av inlägg det kommer att bli. Det är där alla nya funktioner kommer i den förändringen syftet med sökvägen.

Nu kan du dela mer än bara foton. Du kan lägga upp tankar (som statusuppdateringar), vilken musik du lyssnar på, sömnplaner (mer om det lite) och plats. Det tillåter dig att "checka in" till en plats också. Innan du säger "Åh, bra, som vi behöver en annan app att checka in till", ansluts den med Foursquare. Faktum är att delning på Facebook och Twitter också nu är möjligt direkt från sökvägen.

En av de mest spännande nya funktionerna är i det ordet "smart" från Paths beskrivning av appen. Den identifierar automatiskt och loggar data när du spenderar tid i ett nytt grannskap eller en stad. Det är fantastiskt att ha ett rekord av ditt liv utan att kräva en åtgärd från användaren.

Ett funktionsbana erbjuder nu, det andra sociala apps inte, är möjligheten att spela in din sömnschema. Sti håller reda på hur många timmar du har sovit tillsammans med rätt månfaser. Självklart beror det här på hur vaksam du är på morgonen och kom ihåg att berätta för vägen du är vaken.

Sammantaget ser den nya vägen ut att vara en väldigt solid och väl genomtänkt app. Det är säkert mer komplett efter den här uppdateringen. Det var alltför minimalistiskt innan. Den löper smidig, är lyhörd och har en slick design - åtminstone på iPhone-sidan. Denna uppdatering sätter sökvägen i en ny kategori - faktiskt flera nya kategorier. Banan visar dig och din väns uppdateringar på ett visuellt fantastisk sätt. Plus, det är en gratis app - väl värt nedladdningen.

Ta vägen till iPhone och Android här, eller besök sökvägets hemsida.