Tusentals Twitter konton hackade

Har du ändrat ditt Twitter-konto lösenord nyligen? Efter att ha läst den här artikeln borde du förmodligen. Under de senaste dagarna har över 58 978 användarnamn och lösenord publicerats på webbplatsen Pastebin.

I de flesta "etiska hackar" läggs bara ett utdrag av den komprometterade informationen online som en varning eller att generera tjänsteleverantören. Vad är olyckligt om denna Twitter-säkerhetshändelse är att all information har lagts upp på nätet. Fem inlägg värda information (främst eftersom den har en lagringsgräns per fil på 512 Kb) gjordes den 7 maj för världen att få tillgång till. Om du är nyfiken, är det första inlägget här. Resten har också en mycket värdig plats på Pastebins trender sida för tillfället.

Var det som det säger, säger Twitter att du inte har någon anledning att oroa dig. En talesman för företaget pratade med Inquirer och, sammanfattningen är de konton som var spammiga. Med andra ord är över 20 000 av kontot och används främst av bots till SPAM-giltiga Twitter-användare och de flesta av dem var "redan borta innan det hände".

Oavsett fall är det nu en bra idé att spendera lite tid på kontounderhåll och komma med ett starkt lösenord och säkra ditt Twitter-konto samt alla andra onlinekonton du kanske har.