Google Nexus Player och Android TV Värt ett andra utseende?

Google TV är officiellt död och borta. I veckan meddelade företaget tyst via ett Google+ inlägg att dess Google TV-teknik stängs av i stället för sin nya Android TV-teknik.

Google TV-ut - Android TV In

Befintliga Google TV-produkter fortsätter att fungera, men det kommer inte längre att få uppdateringar, och utvecklingsverktygen och biblioteken är inte längre tillgängliga.

Om du köpte en verklig Google TV-apparat eller annan set-top-box som drivs av Google TV - Vizio Co-Star, till exempel - inga bekymmer, kommer dessa enheter och appar fortsätta att fungera. Och kasta inte bort din Google TV-enhet än.

Några av de befintliga Google TV-produkterna uppgraderas till den nya Android TV-standarden, men vi vet inte vilka enheter som kommer att täcka än.

I sitt meddelande säger Google:

Vad betyder detta för Google TV? Befintliga Google TV-enheter och alla funktioner i dessa enheter fortsätter att fungera, och det kommer också de appar som du har utvecklat för Google TV-plattformen. En liten delmängd av Google TV-enheter uppdateras till Android TV, men de flesta Google TV-enheter stöder inte den nya plattformen.

Du börjar börja se fulla Android TV-apparater någon gång under våren. För mer på Android TV, och tv-tillverkaren samarbetar med, kolla in det här Google-blogginlägget.

Nexus Player Second Look

Just nu är den enda konsumentenheten du kan uppleva Android TV den nyligen släppta Nexus Player. Det har alla den Googlecast-teknik som en Chromecast har, plus den fungerar mer som en traditionell set-top box som Roku eller Amazon Fire TV - inklusive Fire TVs spelfunktion.

">

Google säger att det kommer att ge mer och bättre videoinnehåll såväl som multiplayer-spel i vardagsrummet med Android TV.

När jag först visade dig mitt första intryck av Nexus Player, var det uppenbart att enheten inte är klar för prime-tid jämfört med andra enheter i sin kategori. Men eftersom Google driver den nya Android TV-tekniken kan det vara dags att ta en andra titt på Nexus Player.

Dessutom meddelade Razer en spelkonsol som drivs av Android TV som heter ForgeTV. Det låter dig strömma PC-spel till din stora skärm samt de Google-spel du redan kan spela på Nexus Player. Det här ser ut som en enhet som verkligen kan visa kraften i Android TV tillsammans med Googlecast - vilket Chromecast använder.

Vad tar du på den senaste utvecklingen? Ser du fram emot att få en set-top-box med Android TV, eller är du bra med din Chromecast på $ 35?

Lämna en kommentar nedan och meddela oss.