Microsoft lägger till kryptering till Outlook.com och OneDrive

Microsoft förbättrar säkerheten hos sina populära konsumentmolntjänster - Outlook.com och OneDrive. Här är en titt på vad som implementeras och vad det betyder för dig som användare.

I december meddelade företaget att det skulle utöka sin användning av kryptering för dess molntjänster. I den artikeln, som intressant heter: Skydda kunddata från regeringens snooping. Bolaget lägger fram planer för att förbättra integritet och säkerhet genom sina molntjänster:

· Vi utökar kryptering över våra tjänster.
· Vi förstärker juridiska skydd för våra kunders data.
· Vi ökar insynen i vår programkod, vilket gör det enklare för kunderna att försäkra sig om att våra produkter inte innehåller bakdörrar.

I veckan tar företaget med sig några av dessa idéer. Tisdagen meddelade företaget förbättrad integritet och säkerhet för Outlook.com, OneDrive och dess Microsoft-transparenscenter. Om du söker Bing från din webbläsare ser du ett meddelande "Vi har gjort några ändringar" och det tar dig till en sida som ger dig en översikt över den nya integriteten, säkerheten och insynen. Det innehåller också några vanliga frågor om vad de nya funktionerna har lagts till.

Ny Outlook.com-säkerhet

Microsoft utrullde en Transport Layer Security (TLS) på Outlook.com för inkommande och utgående e-post. Enligt Microsoft execs: "Det betyder att när du skickar ett mail till någon, är din e-post krypterad och därmed bättre skyddad när den reser mellan Microsoft och andra e-postleverantörer." Det är givetvis allt beroende av om mottagarens e-posttjänst innehåller TLS-support .

Här är några intressanta anteckningar från TechNet bloggpost av Matt Thomlinson, Microsofts vice VD för Computing Security Division:

Vi står mitt i en omfattande teknisk insats för att stärka kryptering över våra nätverk och tjänster ...

Denna insats hjälper oss också att stärka att regeringar använder lämpliga rättsliga processer, inte teknisk brutal kraft, om de vill ha tillgång till dessa uppgifter.

Ett annat säkerhetsskikt använder Perfect Forward Secrecy (PFS). Detta krypteringsprotokoll har stöd för att skicka och ta emot mail mellan e-postleverantörer. Den använder en annan krypteringsnyckel för varje anslutning, vilket gör det svårare för de dåliga killarna att dekryptera dina anslutningar.

OneDrive (tidigare SkyDrive) Kryptering

Liksom Outlook.com har Microsoft aktiverat PFS för OneDrive också. Den är aktiverad för åtkomst till OneDrive via onedrive.live.com, mobila OneDrive-appar och synkroniseringsklienter. Det här extra krypteringsskiktet kommer att göra det svårare att bli attackerare för att dekryptera anslutningen mellan ditt system och OneDrive.

Det här är bra nyheter att höra eftersom det ger dig mer sinnesro när du använder Microsofts tjänster. Utöver den förbättrade säkerheten började företaget även rulla ut ännu mer lagringsutrymme för gratis konton och Office 365 - mer lagring och förbättrad säkerhet ... vinna, vinna.

Microsoft Transparency Center

Detta är ett annat plus till dagens meddelande. Företaget har öppnat sitt första Microsoft Transparency Center i Redmond, WA.

Jag är glad att tillkännage att vi idag öppnade det första Microsoft Transparency Center, på vår Redmond, Wash. Campus. Våra öppenhetscentraler ger deltagande regeringar möjlighet att granska källkoden för våra nyckelprodukter, försäkra sig om deras programvaruintegritet och bekräfta att det inte finns "bakdörrar".

Vi vet inte exakt vad detta Transparent Center gör och hur det samarbetar med regeringarna, men vi kommer definitivt att hålla vårt öga öppet för andra detaljer.

Summering

Jag är personligen stor fan av Microsofts molntjänster för konsumenter, och det verkar som en förbättring som företaget (och andra stora online tech giants) måste meddela tidigare än senare. Inte bara för PR sedan så kallade "Snowden-uppenbarelser" och den negativa publicitet som hamrade Microsoft och andra heller. Faktum är att fler användare faktiskt börjar bry sig om deras privatliv på Internet. De ifrågasätter de stora onlinetjänsterna om deras integritet och säkerhet. Jag skulle definitivt inte gå så långt att säga "det här är underbart! Alla mina meddelanden är säkra nu! "

För att regeringen i slutändan fortfarande har möjlighet att utfärda domen och få vad som helst som den vill ha. Och allt du gör är fortfarande arkiverat i gigantiska datacenter av NSA. Det här är en start men jag uppmanar alla att trycka på deras onlinetjänst, och begära att säkerhets- och sekretessfunktioner genomförs.

För ännu mer information om Microsofts nya kryptering och säkerhet - det fina trycket om du vill - läs Microsoft Services Agreement.

om du vill lära dig mer om Outlook.com och / eller OneDrive (tidigare SkyDrive) kolla in vårt arkiv med bra innehåll på dem:

Outlook.com Tips, tricks och hur man rådgör

OneDrive Tips, tricks och hur man rådgör