Förhandsgranska Windows 10 Insider Build 16241 Available Now

Microsoft tillkännagav idag tillgången till Insider Preview Build 16241 för PC och Build 15230 för Mobile for Insiders i Fast-ringen. Den senaste byggnaden innehåller förbättringar av befintliga funktioner och några nya.

Windows 10 Förhandsgranska Bygg 16241

Windows Insider-programledare Dona Sarkar publicerade de nya funktionerna i ett blogginlägg på torsdagen. Här är en titt på vad du kan förvänta dig.

Förbättringar av Windows Shell. Dessa inkluderar möjligheten att återställa din PIN eller Lösenord från låsskärmen. Raffinerat akrylmaterial som är ett nytt utseende av användargränssnittet som du kan se nedan. Akrylmaterialet kommer att dyka upp i alla XAML-baserade användargränssnitt och appar och ses i den här byggnaden (16241) och högre.

Förbättringar av uppgiftshanteraren. Det finns designändringar i GPU-delen på fliken Prestanda. GPU-namnet visas nu på vänster sida av fliken. En ny flermotorisk vy som visar GPU-motorer. Du kan se diagram för 3D, Kopiera, Video Koda och avkoda motorer. Du kan också se det totala GPU-minnet längst ner på fliken Prestanda. Direkt X-versionen innehåller också den högsta stödda DX-funktionsnivån. Och förbättrade Microsoft Edge-processer är märkta i Aktivitetshanteraren.

Leveransoptimering Avancerade alternativ. Detta förbättrar nedladdat innehåll från Windows Update och Windows Store och gör det snabbare och mer tillförlitligt. Det finns en ny Avancerad alternativ för leveransoptimering som du kan hitta genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update> Avancerade alternativ> Leveransoptimering .

Aktivitetsmonitor. Gör att du kan se den totala bandbredden som används vid nedladdning av Store-appar och Windows-uppdateringar. Det kommer att visa mängden data som kommer från andra datorer på ditt nätverk och från Internet.

Linux i Windows Store . Ubuntu Linux från Canonical är nu tillgängligt i Windows Store och kan installeras på en Windows 10 Insider Preview som börjar med Build 16215 och senare. För mer om Ubuntu och Windows 10 kolla in det här blogginlägget.

Andra saker i den här Windows 10-byggnaden som har förbättrats är spelalternativ och ett antal förbättringar av Mixed Reality har inkluderats.

Naturligtvis finns det många andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i den här nya byggnaden samt kända problem. För att titta på allt (inklusive mobila ändringar) kolla in hela changelog.

Är du en insider och gillar vad du ser kommer till den nya uppdateringen kommer senare i år? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker!