Guidningsguiden i Google Dashboard hjälper dig att hålla saker säkert

Googles säkerhetsinställningspanel har inte förändrats mycket nyligen, men det är nu lättare att hantera dina inställningar eftersom företaget lagt till ett användarvänligt gränssnitt. Detta hjälper dig att få en snabb överblick över dina säkerhetsinställningar och hantera dem på lämpligt sätt.

Trollformen hjälper dig att kolla in de viktigaste inställningarna för ditt Google-konto inom några minuter för att se något som är fel eller behöver ändras. Här är en titt på hur allt fungerar.

Googles säkerhetsguiden

Öppna den på sidan Google Säkerhetsinställningar. När du är där klickar du på Komma igång under avsnittet "Säkert ditt konto" längst ner på sidan, som visas nedan.

Säkerhetsguiden kommer att be dig att skriva in ditt lösenord som en säkerhetsåtgärd, och sedan är du redo att börja granska dina inställningar.

Först ska du kolla din återställningsadress och telefonnummer. Om allt ser bra ut, klicka på Klar.

Nästa steg är att kontrollera din inloggningshistorik. Det här hjälper dig att se till att någon annan än dig själv har loggat in på ditt konto.

Om någon av dessa inloggningar inte ser bekanta ut klickar du på "Några av dessa ser misstänkta " och följer instruktionerna på skärmen. Om allt ser ut som det borde klickar du på "Ser bra ut " för att gå till nästa steg.

I nästa steg kontrollerar du de appar och enheter som har behörigheter att komma åt ditt konto och exakt vad de har tillgång till. Om du vill återkalla nämnda behörigheter kan du göra det här.

Nästa är app lösenord. Har du skapat några applösenord, för app som inte stöder tvåfaktorsautentisering? Granska dem här och döda dem du inte längre använder.

Sist men inte minst, kommer du att granska dina tvåfaktors autentiseringsinställningar. Om de inte ser så långt du vill att de ska, finns det en länk till deras specifika avsnitt så att du kan finjustera saker runt.

När du är klar ska du få den här fina lilla checklista och framgångsbudskap.

Med allt som kan hända med dina uppgifter i molnet, bör du genomgå denna checklista varje gång och då bli en vana för alla Google-kontoägare. Kom också ihåg att Facebook har gjort det enklare att hantera dina integritetsinställningar. För mer om det, kolla in vår artikel om Facebook Privacy Checkup Tool.