10 viktiga Android 4.3 tips och tricks

Android 4.3 är ett moget mobiloperativsystem och det är ganska enkelt att använda, men du kan göra det ännu mer användbart för dig med dessa viktiga tips och tricks. Kom ihåg att även om vissa av dessa kan fungera på andra versioner av Android, är de flesta för Android 4.3 och senare.

1. Skapa begränsade profiler för användare

Om du har ett barn och han spelar runt med din Android-surfplatta, kanske du vill se till att de inte har tillgång till någonting som de inte behöver se. Det är därför funktionen Begränsa profiler kan vara extremt användbar. Du kan i princip bestämma vilka appar som användaren av profilen har tillgång till och även om han kan använda Google Play Butik för att lägga till nya appar.

Det kan inte vara enklare att ställa in ett begränsat profil. Så här gör du det.

2. Använd en Office Suite för att hantera dokument

Om du reser mycket behöver du förmodligen komma åt och redigera dokument på språng. För att göra det, är ett komplett kontorspaket, som kan hantera olika typer av filer, ett måste.

Den goda nyheten är att det finns några bra gratis kontorsmöten där ute. Den första som kommer till mig är Kingsoft Office, som är en av de bästa gratis kontorsuiterna för Android. Det låter dig öppna minst 23 typer av dokumentfiler, inklusive DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX eller PDF. Den kan hämtas från Google Play Butik här.

3. Använd Google nu för att få information när du behöver det

Google Nu, som vissa tycker obehagligt, specialiserar sig på att ge dig den information du behöver, den andra behöver du den. Det kan ge dig flygdata före ditt flyg, sportresultat för dina favoritlag, väder, fotofläckar runt dig och mer. Det är lätt att använda - det mesta gör det allt på egen hand.

Vad som är ännu trevligare är att en ny uppdatering har gett den platsbaserade påminnelser. I grund och botten betyder det att du får ett meddelande om att göra något när du är på en viss plats. Även om du hittar Google Nows förutsägelseförmåga konstigt kan det här vara användbart.

4. Begränsa dig inte till Apps från Google Play Butik

I motsats till iOS tillåter Android dig att installera appar från källor som inte spelas upp och du kan använda det till din fördel. Hur? Tja, genom att få appar från andra appbutiker, som de som jag har täckt några alternativa appbutiker i den här artikeln. Dessa butiker kommer ibland att ha bättre erbjudanden än Google Play, och Amazon App Store ger bort en betald app varje dag.

5. Håll organisationen med Google Keep

Introducerades tidigare i år, Google Keep verkar som om det varit här för alltid. Googles lättanvända verktyg låter dig hålla dig organiserade. Du kan använda den för att ta anteckningar, inklusive röstinspelningar, bilder eller text, så att du inte glömmer någonting.

Du kan också använda den för att lagra köplistor och allra bästa synkroniseras allt med ditt Google-konto, så du kan komma åt dina anteckningar och påminnelser på alla dina enheter.

6. Aktivera Emoji-tangentbordet

Många av oss använder emoji för att kommunicera olika känslor som traditionella uttryckssymboler erbjuder. Om du använder Android 4.3 är det emoji-tangentbordet tillgängligt för dig. Bara länge tryck på mellanslagstangenten på det vanliga Android-tangentbordet och välj Emoji Input. Mer detaljer i denna artikel.

7. Gör ditt musik bättre

Medan enheten kanske låter bra med ett anständigt par hörlurar kan du få det att låta ännu bättre. För att göra det är en equalizer-app en måste-ha. Music Equalizer, som du kan komma hit, i Google Play Butik, är de bästa fria jag har kommit över.

Den levereras med förinställningar, men du kan också anpassa din egen och vad jag gillar mest är att den har dedikerade bas- och virtualiserarknappar. Du kan läsa mer om det här.

8. Använd Android Enhetshanteraren för att hitta din förlorade enhet

En funktion som Android-användare längtade efter och vilken iOS har haft länge möjligheten att enkelt spåra enheten. Android Enhetshanteraren är en utmärkt enkel funktion som låter dig enkelt hitta din enhet om den blir stulen. Du kan även avlägsna data på den på ett avstånd.

Det är inte svårt att konfigurera - ta reda på hur man gör det här - och jag gillar att du kan ringa din enhet också. Det betyder att det kan användas för att se var i ditt eget hus har du felplacerat det.

Nyligen har Google lagt till en ny funktion som låter dig ställa in ett lösenord på din förlorade enhet, som du kan återställa när du har hittat den.

9. Håll din mobildata under kontroll

Om du har en begränsad dataplan vill du inte överskrida gränserna och betala överavgifter när fakturan kommer in. Lyckligtvis har Android en dataförbrukningsfunktion som låter dig ta reda på hur mycket data du har konsumerat under en viss tidsperiod.

Gå bara till Datanvändning i enhetens inställningsmeny för att hitta den. Du kan sedan ställa in ditt faktureringsintervall, samt bestämma när du ska varnas att du stänger in på din datakapsel. Det kan också ställas in för att stänga av data helt efter en viss mängd.

10. Skapa en offline-cache för en Google Map

Kommer du på en resa, men tycker inte om att använda alla dina data på Google Maps? Du har tur, för att du kan cache kartan över området på din enhet. Storleken är begränsad, men det kan fortfarande vara till stor hjälp i ett område du inte vet.

Missade jag någon eller har du några egna tricks som du vill att vi ska täcka? Lämna en kommentar och meddela oss!