Google ändrar Android SDK till en ny studio miljö

Google släppte nyligen en förhandsgranskning av förhandsgranskning till Android Studio, nästa iteration av Android SDK. Många förändringar läggs fortfarande in och medan projektet är klart, uppmanas användarna att fortsätta använda den nuvarande versionen, men vara beredda att migrera snart. Vad är nytt än så länge? Bra fråga!

Den bästa nyheten är att Eclipse lämnas i damm och hela utvecklingsmiljön flyttas över till IntelliJ. Detta ensam är något som sannolikt kommer att dra intresse av fler utvecklare och förbättra hela produktionsprocessen för Android. Som en nybörjareutvecklare själv kan jag säga att Eclipse är hemskt i jämförelse och det här är väldigt mycket välkommen förändring. Andra ändringar som ingår i uppdateringen inkluderar Google Analytics-driven referralspårning, appoversättning, flera layoutverktyg, realtidskodsimulator, fem nya funktioner för utvecklarkonsolen och många fler funktioner som ännu inte har markerats.

Nu är det verkligen en spännande tid för utveckling på Android, och om du är någon som har funderat på att göra det - är den nya Android Studio en bra möjlighet att lära dig plattformen.