Apple Mindre Tablet Rykten tar mer form

Rykten om Apples avsikt att starta en mindre tablett blir tydligare, och Wall Street Journal har fått sin hand på några detaljer.

Jag skrev för en tid sedan om analysforskning med komponenttillverkare säger att en mindre tablett från Apple kunde vara i verk. Det ser ut som saker går i den riktningen.

Vid den tidpunkten uppskattades att den mindre iPad skulle komma till marknaden för vinterlov och eftersom WSJs källor säger att tillverkare fick höra att de skulle starta massproduktion runt september.

När det gäller specifikationer vet källan bara att skärmen skulle vara mindre än 8 tum. Det är också ganska nära den tidigare ryktet, som sa att det skulle vara 7, 85 tum.

Apple har pratat med LG och AU Optronics, säger samma källa.

Som alltid, inga kommentarer från Apple på detta. Om det kommer att bli en, borde vi ta reda på mer detaljer om dess specifikationer innan den släpps.

Apple är definitivt ledande för tablettmarknaden, men det här visar att det är intressant att tappa in på den billigare tablettmarknaden också - där Android-tabletter reglerar marknaden. Självklart meddelade Google sin egen tablett, Nexus 7 under Google IO-keynote och Microsoft flyttar också in i tablettmarknaden med Surface-tabletterna.

Om prisklassen ligger runt Nexus 7 ($ 199 - 8 GB och $ 249 - 16 GB), kan Apple verkligen irritera Google på den här fronten också.