Glömd Attachment Detector varnar för att sakna bilagor i Microsoft Outlook

Glömd Attachment Detector från Microsoft Office Labs kommer att förändra ditt liv. Jag vet inte om resten av er Microsoft Outlook 2010-användare, men varje gång någon skickar ett mail till mig där de har glömt ett bifogat dokument minskar mina hänsyn till deras intelligens med två procentpoäng. För att få dem att känna sig ännu värre för att glömma deras bifogade e-post, och kanske att lära dem en lektion, ser jag till att säga något riktigt sarkastiskt som svar:

Ja, jag letar efter det här dokumentet du sa att du bifogade e-postmeddelandet, men jag hittar det inte någonstans. Är jag en idiot? Jag vet inte var du hittar den här bifogade e-posten som du hänvisade till, och jag känner mig väldigt dum om det, eftersom du tror att en e-postbilaga skulle vara lätt att hitta och du vet att jag litar på dig så, när jag såg att du nämnde att du bifogade ett kalkylblad, ansåg jag att det var mitt misstag när jag inte kunde hitta någon bilaga till din email. Kanske är något fel med Outlook, för jag är ganska säker på att det inte finns något fel på dig, jag menar hur kan det vara, du är praktiskt taget ett geni när det gäller Microsoft Office-produkter. Hur som helst är det klockan 5:01 på fredag ​​kväll och jag hoppas verkligen att du inte stängde av datorn och slog vägen innan du såg till att bilagan gick igenom eftersom det verkligen skulle förstöra min dag, för jag ska vänta här hela natten och eventuellt på morgonen tills jag får det här utarbetat. Trevlig helg.

Kanske är det lite hård, och kanske bryr du dig inte om hela världen tycker att du är en dåre för att göra ett ärligt misstag, men för resten av oss som oroa sig dag och natt över huruvida de glömde en bilaga, så enkelt Microsoft Outlook-tillägget kommer att spara ditt liv, din karriär och kanske till och med ditt äktenskap.
Okej, jag överdriver, men allvarligt, det finns verkligen ingen anledning att inte hämta Glömd Attachment Detector ( om du självklart inte har installerat NoReplyAll Outlook-tillägget ) från Office Labs. Det är gratis, det är diskret och det kan bara rädda dig från förlägenhet på vägen.

I grund och botten gör vad Forgotten Attachment Detector söker efter vissa nyckelord, som "se bilaga", "Jag har bifogat, " "hitta bifogad" och andra saker som kunniga yrkesverksamma säger när de innehåller en bilaga och kontrollerar för att se om du har faktiskt gjort så. Om inte, dyker upp en vänlig påminnelse, frågar om du menade att inkludera en bilaga och om du är säker på att du vill skicka meddelandet utan bifogad fil. Om du har glömt en bilaga kan du säga " Nej " och gå tillbaka och korrigera den innan du avbrännar den ( pannfacket är valfritt ). Om det är en falsk positiv, ingen biggie-det är bara ett extra klick.

Så här kan du få denna concierge-nivå bekvämlighet och service i din egen Outlook inkorg:

Redaktörer Anmärkningar: Uppdatering 9/22/2017 - Det här Outlook-tillägget är inte längre tillgängligt för nedladdning.

Steg ett

Gå till Microsoft Office Labs-sidan för Forgotten Attachment Detector. Klicka på Försök det för att ladda ner MSI-installationsprogrammet.


Obs! Du måste också ha Microsoft Visual Studio Tools för Microsoft Office-systemet installerat. Om du inte har den på din dator, kommer installationsprogrammet Glömt tilläggsdetektor att varna dig om detta och ge dig en direkt länk till hämtningssidan. Eller du kan bara använda länken jag försett dig här och spara dig ett steg.
När du har laddat ner allt du behöver, fortsätt och installera VSTO först och kör sedan FADsetup.msi nästa. Följ instruktionerna.

Steg två

Starta Microsoft Outlook. Om du kör Outlook 2010 får du ett varningsmeddelande som säger: " Utgivaren kan inte verifieras. Är du säker på att du vill installera den här anpassningen ? "Det här är ingen orsak till alarm. Kontrollera bara att namnet säger" ForgottenAttachmentDetector "och klicka på Installera .

Steg tre

Det är allt. Glömd Attachment Detector är installerad. När du lägger till ett av sökorden i ditt meddelande kommer Glömd bifogningsdetektor att påminna dig om din bilaga.

Anpassa Glömd Attachment Detector

Glömd Attachment Detector fungerar med tre listor. Den första listan består av de viktigaste sökorden, som alltid utlöser en påminnelse om de ingår i meddelandets kropp och ingen fil är bifogad. Som standard är dessa nyckelord:

 • har bifogat
 • bifogas
 • PFA
 • se bifogad
 • se bifogat
 • Jag har bifogat [ sic, det är så det sparkar in för "vi har bifogat" eller "jag har bifogat" ]
 • bifogat
 • bifogade är

Den andra listan består av sekundära nyckelord . Det här är ord som kan indikera att du tänkte bifoga något, men också dyka upp i andra sammanhang. Som standard är sekundära FAD-nyckelord:

 • fästa
 • bifogad
 • sluten
 • omslutande

Men dessa kommer inte att utlösa en påminnelse om de inte visas för festen i närheten ett eller flera ord från meddelandekontextlistan . Denna lista används för att se till att du pratar om ett bifogat arbetsblad, snarare än att säga, en sluten veranda ( som förresten är perfekt för att njuta av te medan du njuter av ett varmt sommarregn ). Standardlistan för kontextlista är uppenbarligen mycket längre, inklusive ord som zip, ikon, uppdaterad, CV, resultat, ögonblicksbild, kalkylblad, doc, svar, fil etc. Jag gjorde några tester och det verkar som om sekundärordet är inom fem ord i sammanhanget uttrycker det påminnelsen. Så, om du säger något som " Jag bifogar för din bekvämlighet och njutning en kopia av mitt CV " kommer det inte att sparka in. Men något som " Jag bifogar dina resultat " kommer definitivt att göra.

Du kan ändra sökorden genom att klicka på fliken Tillägg och klickaFAD- ikonen. Se, en mängd alternativ:

Här kan du lägga till, redigera och ta bort nyckelord i ditt hjärtans innehåll. Och titta! I botten finns det en extra bonusfunktion som påminner dig om du lämnade ämnesraden tomma. Du kan markera den här rutan om du vill aktivera en ytterligare välvillig nag-funktion.

Observera också att om du använder en Exchange-server, kommer dina anpassade FAD-inställningar och listor att flyga till dina andra datorer där du har FAD installerat också.

Sekretessfrågor

Liksom alla Office Labs-produkter är Glömd Attachment Detector experimentell, och du deltar och feedback hjälper dig att göra det bättre. Så du borde veta att FAD samlar in några data om din användning. Närmare bestämt när du berättar för FAD att du vill skicka ett meddelande ändå (det vill säga en falsk positiv ) skickar den utvecklarna den kod som utlöste påminnelsen onödigt. Du kan se det här kapitlet själv genom att klicka på Visa utdrag .

FAD samlar också in sökord som du lägger till, redigerar och tar bort och det totala antalet korrekta och felaktiga fångster. Du kan också bli ombedd att fylla i en enkät. FAD samlar inte din e-postadress, mottagarens e-postadress eller någon av texten i kroppen eller ämnet i din e-post utöver vad som visas i snippet. Så vila lätt i din tennfoliehatt, min vän.