Microsoft lanserar ny Xbox Video App för Windows Phone

Microsoft meddelade onsdagen att en ny Xbox Video app för Windows Phone 8 (WP8) är tillgänglig. Det låter dig strömma filmer och TV från molnet eller köpa media och hämta det till din enhet.

För närvarande är all multimedia kombinerad i en kakel på WP8. Du skulle trycka på Music + Videos kakel och det har tillgång till musik, podcaster och videor.

Obs! Microsoft har också en förhandsgranskning av en Xbox Music-app för WP8 som är tillgänglig för abonnenter på Music Pass.

Det var konstigt att du dock måste ansluta telefonen till din dator manuellt och dra över dina videoklipp. Självklart kan du titta på dem från SkyDrive, via IE eller via andra appar.

Ny Xbox Video App för Windows Phone 8

Du kan ladda ner Xbox Video-appen för WP8 via Windows Phone Store. När du startar det kan du bläddra igenom en överraskande bra samling av TV och film.

Liksom andra videotjänster kan du köpa enskilda filmer eller tv-program, få säsongspass och skapa videospelningslistor. En sak att notera är att medan du kan köpa HD-innehåll kan du bara titta på det i SD på Windows Phone just nu.

Det är också värt att notera att företaget tillkännagav en ny webbutik på XboxVideo.com. Webbgränssnittet ser mycket ut som webbversion av Xbox Music som vi täckte tidigare i år.

När du köper innehåll under ditt Microsoft-konto följer det dig överallt till olika enheter - som hur Amazon WhisperSync och Netflix gör det. Meddelandet från igår förklarar det bäst:

Med Xbox Video följer din samling dig från skärm till skärm i molnet. Till exempel kan du köpa och starta en film eller TV-show från XboxVideo.com eller Xbox Video på en Windows 8.1-tablett och fortsätt titta på din Xbox One, Xbox 360 eller Windows Phone 8. Och med Xbox SmartGlass får du en rikare tittarupplevelse som inte finns någon annanstans. Xbox SmartGlass integrerad med Xbox Video för Xbox One och Xbox 360 erbjuder andra skärmupplevelser med bonusinnehåll och exklusiva extras, fungerar som fjärrkontroll och ger dig nya sätt att interagera med vad du än tittar på.

Jag testar det här ut mer denna vecka och över helgen och följer upp med något av intresse. Om du prövar det, lämna en kommentar och låt oss veta vad du tycker!