Facebook redogör för sin sekretesspolicy i icke-teknisk jargong, tillåter utvecklare att begära telefonnummer och gatuadresser

Tillbaka i december 2010 lämnade Federal Trade Commission (FTC) en personupplysningsförfrågan om Facebook. Sedan dess har Facebook svarat på avdelningens begäran och i sin 26-sidiga bokstav uppgav de att "vad användarna behöver inte är mer information, men tydligare och mer meningsfull information ." Som ett resultat är Facebook nu ute med att prova en ny väg till förklara deras integritetspolicy.

Det nya Facebook-privatlivet kommer i en beta-teststil, medan de lämnar sin officiella policy fortfarande öppen. Efter att ha tittat själv måste jag hålla med Den nya integritetspolicyen är skriven på ett sätt som är mycket lättare att förstå. Men det är fortfarande en hel del att läsa, och jag kan inte föreställa mig att den gemensamma Facebook-användaren skulle vara störd av att gå igenom en så stor serie av sekretess sidor. För att inte tala om, förbättrar denna nya policy bara förståelsen - Facebook har inte ändrats eller förbättrat sekretesspolicyen till förmån för sina användare alls.

Faktum är att Facebook bara meddelade att de kommer att lägga till ny "funktionalitet" som kommer att avslöja både telefonnummer och gatuadresser till utvecklare. Användare ser fortfarande begäran om ansökningsbehörighet där det specifikt kommer att nämnas att denna information delas, men jag kan inte föreställa mig att alla läser dem heller.

Sammantaget är Facebook borta till en bra start när man försöker göra sin integritetspolitik lättare att förstå för den genomsnittliga Joe. Men den nya navigationen och komplexiteten i sin politik gör det svårare att läsa igenom. Den gamla politiken är överlägsen i läsbarhet trots sin tekniska jargong. Det är också uppenbart att även om Facebook vill se ut som om de utbildar användarna på privatlivet, är det inte villigt att förbättra sin integritetspolicy så att användarna inte kan förlora sin information till annonsörer, myndigheter och utvecklare.

Vad tycker du om de nya ändringarna? Föredrar du den nya politiken eller den gamla?