Google Instant Search for Mobile Available på iPhone och Android

Tillbaka i september visade vi dig Google Instant Search, den nya kärleks- eller hatarfunktionen från Google som låter dig se resultat när du skriver. Uppriktigt sagt, när jag först såg det här var jag inte glad - som de flesta som använder datorer 8 till 12 timmar om dagen, skriver jag tillräckligt snabbt för att resultaten bara whiz av unheeded. Det enda sättet som detta verkligen kan vara användbart är om det fungerade för mobil tänkte jag. Tja, nu gör det! Google tillkännagav i går att Google Instant Search on Mobile skulle rulla ut till lyckliga iPhone- och Android-användare. Videon som de inkluderade för att visa den hade några simulerade skärmbilder och blixtnedlastningstider, långt ifrån Google Instant for mobile demo såg vi tillbaka i september när Mashable hörde en Google-anställd med alltför få staplar på hans Droid 2.

Hur som helst, som jag misstänkte, är prestationen någonstans mellan dessa två ytterligheter, som du kommer att se i den här demo jag slängde ihop på min iPhone 3GS som kör iOS 4.1:
">

Jag är på en WiFi-anslutning, och det är ganska måttligt, men laddningssymbolen spinner ett tag innan jag får mina resultat. Den verkliga fördelen kommer med sökförslag, som inte är något nytt, men nu kan du automatiskt få resultat för de första förslagna svaren med Google Instant. Google Instant Search for Mobile är ännu mer användbar på en smartphone, eftersom du också har platstjänsterna, som visar dig närliggande resultat. Men på min iPhone 3GS är skärmverksamheten väldigt begränsad. Du kan verkligen bara se ett Google Instant Search-resultat utan att förhindra tangentbordet först, även om Google automatiskt klickar på sökfältet upptill för att ge dig mer utrymme. Och slår klart är ganska mycket svårt att slå på ( dvs inte så mycket ). De med fysiska tangentbord kommer gynnas mest av Google Instant Search for Mobile.

Hur som helst, jag provade det på några frågor och det tog upp några ganska bra resultat. Men kom ihåg: det här är fortfarande i beta. Google Instant Search for Mobile kan ibland krascha din webbläsare, som det gjorde för mig när du körde en sökning efter "Best Buy." Inte stor, men.